Main Content

Veľký zápas pre ŠK Slovan Bratislava: Bude čakať na APOEL vypredané Tehelné pole?

utorok, 6. august 2024 12:31 | Autor: TASR

ŠK Slovan Bratislava
ŠK Slovan Bratislava | zdroj: TASR

Slovenský futbalový šampión ŠK Slovan Bratislava chce úspešne vykročiť za vysnívaným postupom do hlavnej fázy Ligy majstrov.

"Belasých" čaká v stredu na Tehelnom poli úvodné stretnutie 3. predkola s cyperským šampiónom APOEL Nikózia. Odveta, po ktorej si postupujúci zaistí minimálne účasť v hlavnej fáze Európskej ligy, je na programe v utorok 13. augusta na pôde APOEL-u.

Slovan postúpil do play off najprestížnejšej klubovej súťaže naposledy v sezóne 2014/15. Vtedy v 3. predkole vyradil moldavský Šeriff Tiraspoľ, v play off napokon stroskotal pred bránami skupinovej fázy LM na bieloruskom BATE Borisov. "Belasí" sa v minulosti stretli v 3. predkole LM aj s APOEL-om. V ročníku 2011/12 slovenský zástupca neprešiel cez Cyperčanov po výsledkoch 0:0 a 0:2. Terajší káder cyperského šampióna tvoria takmer tri štvrtiny legionárov, pričom celková hodnota kádra dosahuje podľa portálu Transfermarkt hranicu takmer 14 miliónov eur, čo je o sedem miliónov menej, ako hodnota Slovana.

Mužstvo trénera Vladimíra Weissa st. stroskotalo pred rokom práve v 3. predkole LM na izraelskom klube Maccabi Haifa (1:2, 1:3). "Čaká nás veľmi kvalitný súper, no myslím si, že šance sú otvorené a hrá sa od 0:0. Podľa mňa je dobré začať doma. Máme za sebou fanúšikov, veríme, že bude vypredané, a to nás potlačí dopredu. Ľudia nám určite pomôžu, s nimi sme silnejší. Bolo by výborné si doma vytvoriť náskok, pretože ako to býva, odveta vonku bude iná. Verím, že prvý domáci zápas môže byt našou výhodou," uviedol pre klubový web krajný obranca Cesar Blackman.

APOEL začal v pohárovej Európe od 2. predkola, v ktorom postúpil cez FC Petrocub (1:0 doma, 1:1 vonku). Konfrontácia s moldavským majstrom bola pre klub z Nikózie prvou súťažnou v tejto sezóne, keďže ligový ročník začína na Cypre až v závere augusta. Slovan sa naladil na ďalšiu pohárovú prekážku víťazstvom v Niké lige nad Podbrezovou (1:0).

"Všetci v kabíne i v klube sa tešíme na stredu. Veríme, že ľudia nás prídu podporiť a poženú nás dopredu, za čo sa im budeme chcieť odplatiť výkonom a výsledkom," povedal brankár Martin Trnovský. Slovan v pondelok informoval prostredníctvom sociálnej siete, že na duel sa predalo už viac ako 16.000 vstupeniek.

Výkop stredajšieho zápasu je na programe o 20.30 h. Duel povedie rozhodca Allard Lindhout z Holandska. Odveta sa uskutoční v utorok 13. augusta o 19.00 h v hlavnom meste Cypru. V prípade postupu nastúpi Slovan v play off LM proti lepšiemu z dvojice FC Midtjylland - Ferencváros. Ak vypadne, čaká ho v play off Európskej ligy víťaz dvojzápasu UE Santa Coloma - FC RFS.

3. predkolo Ligy majstrov 2024/25:

úvodný zápas:

20.30 ŠK SLOVAN BRATISLAVA - APOEL Nikózia

rozhodca: Allard Lindhout (Hol.)