Main Content

Trénerská posila pre Košice: Oceliarov čakajú pred sezónou 2 turnaje

utorok, 6. august 2024 19:31 | Autor: TASR

HC Košice
HC Košice | zdroj: HC Košice

Hokejisti HC Košice absolvovali v utorok prvý spoločný tréning v takmer kompletnom zložení a v dočasnom útočisku, ktoré našli v Aréne Sršňov na sídlisku KVP.

Trénerovi Danovi Cemanovi nechýbali ani očakávané domáce i zahraničné posily, ku ktorým sa na ľade pridal aj obranca Tampy Bay Erik Černák. Novou tvárou v trénerskom štábe je bývalý obranca Tomáš Slovák, ktorý bude pôsobiť ako tímový konzultant.

"So športovým manažérom Gabrielom Spilarom sme boli dlhšie v kontakte. Som rád, že sme sa napokon dohodli. Teším sa, že som doma. Budem pomáhať trénerom v rôznych oblastiach," prezradil Slovák pre TASR. Pred dvoma rokmi presedlal z hráčskej kariéry na trénerskú a ako asistent trénera pôsobil v tíme HC Modré Krídla Slovan, ktorý nedávno ukončil svoju činnosť. "Moje prvé dve trénerské sezóny mi veľmi pomohli. Pôsobil som pri tíme spoločne s Janom Lipianskym, s ktorým sme sa predtým poznali z Košíc. Výborne sme sa dopĺňali, dva roky sme spolupracovali. Bola radosť pracovať aj so samotnými hráčmi," povedal Tomáš Slovák.

Na prvom tréningu "oceliarov" na ľade chýbal iba útočník Mário Lunter, ktorý sa pripravoval individuálne. Po dlhom čase s tímom trénoval aj útočník Tomáš Zigo, ktorý pre zranenie prišiel takmer o kompletnú minulú sezónu 2023/2024. "Počas leta som bol viackrát na ľade, ale takto s tímom je to iné. Pomaly sa do toho dostávam, ale určite to pôjde. Mám znovu veľkú chuť do hokeja, hoci viem, že vrátiť sa po takej dobe nebude ľahké. Už sa teším na sezónu," povedal Zigo pre TASR.

Uplynulá sezóna 2023/2024 sa pre Košičanov skončila po semifinále, v ktorom vypadli so Spišskou Novou Vsou 3:4 na zápasy. Po nej nenastal v kádri veľký hráčsky prievan, naopak, najmä do ofenzívy pribudlo viacero zvučných mien. Jedným z nich je aj 25-ročný univerzálny útočník Roman Karaffa. "Potreboval som v kariére novú výzvu. Košice mi dali dobrú ponuku a pre mňa je výzva hrať za tento tím a presadiť sa do zostavy. Konkurencia, ktorá sa v tíme vytvorila, patrí k športu a hráčom pomáha zlepšovať sa. Pre mňa je to len dobre a myslím si, že aj pre tím," poznamenal Karaffa.

Košičania absolvujú predsezónne tréningy na ľade v Aréne sršňov, keďže v ich domovskej Steel aréne prebieha rozsiahla rekonštrukcia. Z tohto dôvodu odohrajú všetky prípravné zápasy na klziskách súperov a na nich pravdepodobne odštartujú aj nový ročník najvyššej súťaže. V prípravnom období absolvujú aj na dvoch turnajoch v Bolzane a v Poprade, ktorý bude dejiskom 77. ročníka Tatranského pohára.

Káder HC Košice pred sezónou 2024/2025:

brankári: Jaroslav Janus, Patrik Jurčák, Dominik Riečický

obrancovia: Antonín Bartoš, Radek Deyl, Alexei Dachnovskij, Jakub Ferenc, Max Gildon, Blake Parlett, Eduard Šedivý, Josh Teves

útočníci: Marek Bartánus, Michal Chovan, Matúš Havrila, Oliver Jokeľ, Joona Jääskeläinen, Roman Karaffa, Dávid Kohút, Filip Krivošík, Patrik Lamper, Mário Lunter, Dannick Martel, Tomáš Mikúš, Šimon Petráš, Brett Pollock, Peter Repčík, Patrik Rogoň, Eduard Šimun, Tomáš Zigo

Prípravné zápasy HC Košice pred sezónou:

piatok, 16. augusta: Budapešť Jégkorong Akadémia HC - Košice
streda, 21. augusta: HC Prešov - Košice
štvrtok, 22. augusta: HC 19 Humenné - Košice
sobota, 31. augusta: Asiago Hockey /turnaj v Bolzane/
nedeľa, 1. septembra: HCB Südtirol Alperia alebo HK Spišská Nová Ves - Košice
piatok, 6. septembra - 8. septembra: Tatranský pohár v Poprade
streda, 11. septembra: HK Dukla Michalovce - Košice
piatok, 13. septembra: HC Slovan Bratislava - Košice