Main Content

Hrozí problém v reprezentácii? Môže prísť nepríjemná situácia v súvislosti s hráčmi z KHL

streda, 7. august 2024 09:01 | Autor: Redakcia Sport7.sk

Slovenská hokejová reprezentácia
Slovenská hokejová reprezentácia | zdroj: TASR

Môže už počas olympijskej kvalifikácie nastať nepríjemná situácia pre slovenský hokej? Dôvodom sú hráči z KHL.

SZĽH počas uplynulých dní uviedol v oficiálnom stanovisku, že hráči z Ruska majú otvorené dvere do národného tímu. Rozhodlo o tom hlasovanie slovenských klubov. Problém však môže vyvolať ich účasť v reprezentácii, nakoľko sa niekoľko hokejistov zo širšieho kádra otvorene kriticky vyjadrilo.

Na nasledujúcich riadkoch sa opreme o slová novinára Stanislava Benčata, ktoré uviedol v Hokejportal podcaste. Renomovaný slovenský novinár uviedol, že nie je tajomstvom, že Martin Pospíšil nepríde reprezentovať v prípade účasti hokejistov z Ruska. Narážal tak na vyjadrenie útočníka Calgary Flames z minulosti.

Podobné vyjadrenia však mali aj útočníci Peter Cehlárik a Róbert Lantoši. V ich slovách padlo, že nechcú reprezentovať v prípade, že hráči z KHL v národnom tíme budú. Dôvodom je aj silný tlak verejnosti, ktorý by bol na nich s určitosťou vyvíjaný.

Olympijská kvalifikácia sa nezadržateľne blíži. Je otázne, že v akom zložení nastúpia naši hokejisti na podujatie, v ktorom budú chcieť postúpiť na záverečný turnaj do Milána.