Main Content

Správy dňa zo sveta tenisu (22.4.)

nedeľa, 22. apríl 2012 19:57 | Autor: David Pavlík

Správy dňa zo sveta tenisu (22.4.)
Správy dňa zo sveta tenisu (22.4.) | zdroj: Dávid Pavlík pre Sport7.sk

Pripravili sme pre vás to najdôležitejšie, čo sa udialo v tenisovom svete počas dnešného dňa. Výsledky, vyjadrenia, správy. To všetko nájdete v našej pravidelnej rubrike.



Slovensko do Svetovej skupiny !
Slovenské fedcupové reprezentantky to dokázali ! V barážovom stretnutí o Svetovú skupinu Fed Cupu zdolali v Marbelle domáce Španielky 3:2. O rozhodujúci bod sa postarala naša dvojka , Daniela Hantuchová, ktorá zdolala Dominguézovú-Linovú 0:6,7:6(4),6:4. Dva body vybojovala skvele hrajúca Dominika Cibulková.
 
Vo finále súboj Česka a Srbska
Česko a Srbsko postúpili do finále najprestížnejšej ženskej tímovej súťaže. Češky rozhodli už po troch dueloch, keď v tretej dvojhre Kvitová zdolala Schiavoneovú, napokon vyhrali 4:1. Srbky v najsilnejšom zložení s Ivanovičovou a Jankovičovou triumfovali v Moskve, keď druhá menovaná zdolala po Pavlyuchenkovej aj jednotku domácich, Svetlanu Kuznecovovú.
 
Monte Carlo ovládol Nadal, má ôsmy miestny titul v rade
Masters turnaj v monackom Monte Carlo už ôsmykrát v rade ovládol Španiel Rafael Nadal. Vo finále si v súboji dvoch najlepších hráčov súčasnosti poradil so svetovou jednotkou, Srbom Novakom Djokovičom hladko 6:3,6:1.
 
V Stuttgarte uvidíme derby slovenských tenistiek
Daniela Hantuchová a Dominika Cibulková, ktoré vybojovali postup do svetovej skupiny Fed Cupu, nastúpia proti sebe v 1.kole prestížneho antukového turnaja v nemeckom Stuttgarte. 
 
Lacko v Bukutešti napokon proti kvalifikantovi, Kližan v eliminácii neuspel
Lukáš Lacko napokon nebude v 1.kole ATP turnaja v rumunskom Bukurešti čeliť Francúzovi Chardymu. Po odhlásení jedného z tenistov sa Chardy dostal na pozíciu nasadeného hráča a tak na Lukáša v prvom kole narazí jeden z úspešných kvalifikantov. Martin Kližan sa naopak v hlavnej súťaži nepredstaví, keď v 2.kole kvalifikácie podľahol Maďarovi Balaszovi 3:6,4:6. Prehra mrzí o to viac, že by mal v prípade do 3.kola eliminácie istotu hlavnej súťaže, keďže by po odhlásení hráča bol prvým lucky looserom.