Main Content

POTVRDENÉ: Podbrezová hlási posilu z Viktorie Plzeň

štvrtok, 8. august 2024 11:48 | Autor: TASR

FK Železiarne Podbrezová
FK Železiarne Podbrezová | zdroj: FK Železiarne Podbrezová

Český stredný záložník Ondřej Deml je nová posila futbalistov FK Železiarne Podbrezová. Účastník Niké ligy ho z Viktorie Plzeň získal na ročné hosťovanie s opciou na možný trvalý prestup.

"Hľadali sme hráča na pozíciu stredného záložníka, ktorý vie byť dostatočne kreatívny v našom systéme a má aj perspektívu do budúcnosti. V osobe Ondra sa nám to podarilo. Prichádza postavou veľmi dobre stavaný stredopoliar s veľmi dobrými futbalovými základmi, ktorý má aj skúsenosti z mládežníckych reprezentácií Česka. Je to perspektívny a zaujímavý hráč. Keď sa Ondro etabluje, tak bude pravou posilou,“ povedal pre klubový web Miroslav Poliaček, generálny manažér Podbrezovej.

Devätnásťročný Deml hral v minulosti za Příbram a od roku 2022 bol súčasť kádra Plzne. Okamžite sa stal lídrom dorasteneckého tímu U19, s ktorým si zahral aj prestížnu mládežnícku Ligu majstrov. Počas predošlých dvoch sezón zároveň patril aj do rezervného B-tímu Viktorie. Zaň odohral počas dvoch rokov celkovo 32 zápasov, v ktorých strelil päť gólov a pridal deväť asistencií. Naposledy patril do národného tímu Česka do 19 rokov, zahral si aj v kategórii U18.