Main Content

Tajmuraz Salkazanov prehral v osemfinále OH: Bude čakať. Má ešte šancu?

piatok, 9. august 2024 12:46 | Autor: TASR

Tajmuraz Salkazanov
Tajmuraz Salkazanov | zdroj: TASR

Slovenský zápasník Tajmuraz Salkazanov neuspel v osemfinále voľnoštýliarskej kategórie do 74 kg na olympijskom turnaji v Paríži.

V premiére pod piatimi kruhmi prehral s Uzbekom Razambekom Žamalovom 3:11 na body. Salkazanov teraz musí čakať, či ho súper postupom do finále potiahne do repasáže. Žamalov sa vo štvrťfinále stretne ešte v piatok s víťazom duelu medzi albánskym reprezentantom Čermenom Valievom a Turanom Bajramovom z Azerbajdžanu.

Jediný slovenský zástupca na parížskych žinenkách vstúpil do turnaja ako nasadená sedmička. Proti bývalému dvojnásobnému ruskému šampiónovi Žamalovovi, ktorý reprezentuje Uzbekistan len od tohto roka, začal v Champ-de-Mars Arene opatrne a už po 30 sekundách sa musel brániť. Súper si po troch úspešných útokoch zaistil šesť bodov.

Ešte v prvej perióde však aj 28-ročný Salkazanov zaútočil a znížil na 2:6. Medzi súpermi sa iskrilo a zasahovať musel rozhodca. V druhej perióde sa odvíjal taktický súboj, 28-ročný slovenský reprezentant sa snažil hľadať vhodné pozície a za vytlačenie zo žinenky si pripísal jeden bod. V závere už musel hrať štvornásobný majster Európy a dvojnásobný vicemajster sveta vabank, Žamalov však trestal jeho chyby a ešte si poistil výhru.

Osemfinálové, štvrťfinálové a semifinálové duely v kategórii do 74 kg boli na programe v piatok, opravné súboje, zápasy o bronz a finále sa uskutočnia v sobotu.