Main Content

Odveta v Splite prinesie peklo: Čo Ružomberčanov mrzí po zápase s Hajdukom?

piatok, 9. august 2024 12:50 | Autor: TASR

MFK Ružomberok
MFK Ružomberok | zdroj: TASR

Trénera futbalistov MFK Ružomberok Ondřeja Smetanu mrzelo, že jeho tím v domácom zápase 3. predkola Európskej konferenčnej ligy neskóroval a nedostal pod tlak veľkého favorita Hajduk Split.

Pochválil však hru v defenzíve a hlavne v strede poľa. Úvodné stretnutie na Štadióne pod Čebraťom sa skončilo bezgólovou remízou, odveta v druhom najväčšom chorvátskom meste je na programe vo štvrtok 15. augusta.

Ružomberčania si na zvučného súpera verili a od úvodu mu boli vyrovnaný súper. V zápase nebolo veľa vyložených šancí a tie vážnejšie vyriešili brankári Tomáš Frühwald a Ivan Lučič. Tréner hostí Gennaro Gattuso poslal v druhom polčase na ihrisko aj ostrieľaných svetobežníkov Ivanov Perišiča s Rakitičom, no ani oni nepomohli hosťom k naplneniu úlohy favorita.

Domáci mohli ísť do odvety s tesným náskokom, no striedajúci Marko Kelemen hlavičkoval v nadstavenom čase iba do pripraveného brankára Lučiča. "Odohrali sme zaujímavý zápas. Na Hajduk sme boli pripravení. Chlapcov musím pochváliť najmä za to, že si výborne odviedli prácu v strede ihriska. Mali sme v prvom polčase pasáž, v ktorej nás trápili na ľavej strane. Tým nás prekvapili, boli sme pripravení na opačnú variantu. Dokázali sme na to zareagovať. Súperovi sme nedovolili vyloženú šancu. Bolo to o jednom góle a o tom, kedy sa zápas otvorí. Je škoda, že sme neskórovali a nedonútili ich viac otvoriť obranu. Ťažko sme sa do nej dostávali, hoci sme mali dobré pasáže. Súper dobre bránil," zhodnotil prvé stretnutie dvojzápasu Smetana.

Jednu z mála šancí domácich mal aj útočník Martin Chrien, ktorý sa ešte v prvom polčase dostal na päťke ku strele bez prípravy, no loptu pravačkou netrafil ideálne a skončila nad bránkou. "Mrzí ma, že som nevyužil svoju príležitosť, zvlášť, keď sme napokon nedostali gól. Mal som to v záklone, ale z takých šancí musím skórovať. Skončilo sa to 0:0, takže nádej na postup tam stále je," spytoval si po zápase svedomie.

Dvadsaťosemročný hráč si uvedomuje, že v odvete na štadióne Poljud to bude mať jeho tím náročné, no nielen pre kvalitu súpera, ale aj pre divokú atmosféru: "Musíme si z toho vziať pozitíva, ale v odvete nás čaká ešte ťažší zápas. Videli sme na ich divákoch, ktorí prišli do Ružomberka, že u súpera nás asi bude čakať peklo."

Tréner hostí, niekdajší skvelý stredopoliar AC Milána, Gattuso nebol veľmi spokojný z výkonu svojich zverencov, no sľúbil, že v odvete to bude lepšie. "Zápas bol viac-menej taký, aký sme očakávali. Ružomberok hrá veľmi vertikálne a má veľmi fyzicky silné mužstvo. Vždy má päť-šesť hráčov vpredu, ktorí behajú. Mohli sme hrať aj lepšie. Chýbalo nám hlavne tých posledných dvadsaťpäť metrov. Neboli sme takí dobrí. Nebol to ľahký zápas, ale vrátime vám to v Chorvátsku," citoval ho klubový web Ružomberka.