Main Content

Tatar a Nemec pomôžu Slovensku v boji o OH: Toto sú naši súperi a presný program

pondelok, 12. august 2024 14:30 | Autor: TASR

Tomáš Tatar
Tomáš Tatar | zdroj: TASR

Slovenskú hokejovú reprezentáciu posilnia na kvalifikačnom turnaji ZOH obranca Šimon Nemec a útočník Tomáš Tatar z New Jersey Devils.

Slovensko bude bojovať o olympijskú miestenku na štadióne Ondreja Nepelu v Bratislave proti Rakúsku, Maďarsku a Kazachstanu. Slovenský zväz ľadového hokeja (SZĽH) o tom informoval na sociálnej sieti Facebook.

Obaja "diabli" sa predstavili aj na tohtoročných majstrovstvách sveta v Česku, kde patrili medzi lídrov. Kapitán tímu Tatar nazbieral vo ôsmich dueloch jeden gól a päť asistencií, Nemec mal ešte lepšiu bilanciu 1+6.

Bratislavský turnaj je jeden z troch finálových a odohrá sa v termíne od 29. augusta do 1. septembra. V lotyšskej Rige budú o miestenku bojovať Francúzsko, Slovinsko, Ukrajina a domáci výber, tretí turnaj sa odohrá v Aalborgu a predstavia sa na ňom Dánsko, Nórsko, Veľká Británia a Japonsko. Miestenku do Milána a Cortiny d'Ampezzo si vybojujú víťazi jednotlivých turnajov.

Slovenskí hokejisti musia prejsť kvalifikačným turnajom druhýkrát za sebou. Pred troma rokmi, počas prísnych covidových opatrení, zdolali na finálovom turnaji v Bratislave Rakúsko 2:1, Poľsko 5:1, Bielorusko 2:1 a postúpili do Pekingu, kde vybojovali historické bronzové medaily.

zloženie skupín finálovej fázy kvalifikácie ZOH 2026:

D-skupina (Bratislava): SLOVENSKO, Kazachstan, Rakúsko, Maďarsko
E-skupina (Riga): Lotyšsko, Francúzsko, Slovinsko, Ukrajina
F-skupina (Aalborg): Dánsko, Nórsko, Veľká Británia, Japonsko

Program D-skupiny olympijskej kvalifikácie:

vo štvrtok 29. augusta:

14.00 Kazachstan – Maďarsko
18.00 SLOVENSKO – Rakúsko

v piatok 30. augusta:

14.00 Kazachstan – Rakúsko
18.00 Maďarsko - SLOVENSKO

v nedeľu 1. septembra:

14.00 Rakúsko - Maďarsko
18.00 SLOVENSKO - Kazachstan