Main Content

Obrovský predaj pre Manchester City: Anglický šampión zarobí 85 miliónov eur

pondelok, 12. august 2024 18:52 | Autor: TASR

Manchester City
Manchester City | zdroj: Manchester City

Argentínsky futbalista Julian Alvarez prestúpil z Manchestru City do Atletica Madrid. Španielsky klub za neho podľa tamojších médií zaplatil 75 miliónov eur, plus ďalších 10 miliónov môže anglický šampión získať v bonusoch, informovala agentúra AFP. Alvarez podpísal so štvrtým tímom minulej sezóny La Ligy šesťročnú zmluvu.

"Atletico Madrid a Manchester City sa dohodli na prestupe Juliana Alvareza, ktorý podpísal s naším klubom kontrakt do roku 2030. Je univerzálny útočník - rýchly, šikovný a navyše je obľúbený medzi spoluhráčmi," uviedol španielsky klub vo svojom vyhlásení.

Dvadsaťštyriročný útočník prišiel na Etihad Stadium z River Plate v januári 2022. Úradujúci anglický majster zaňho vtedy zaplatil približne 20 miliónov eur. V drese "Citizens" odohral Alvarez dokopy 103 zápasov, v ktorých strelil 36 gólov. Mužstvu pomohol k zisku dvoch titulov v Premier League, k triumfu v Lige majstrov, Pohári FA i na MS klubov. Na hrote útoku však pred ním zväčša dostával prednosť nórsky kanonier Erling Haaland.

"Dnes sa lúčim s týmto úžasným klubom, je vo mne veľa emócií. Mám za sebou dve výnimočné sezóny. Počas nich som sa toho veľa naučil - po futbalovej i osobnej stránke," uviedol Alvarez podľa agentúry AP.

Argentínsky útočník triumfoval s národným tímom na MS 2022 v Katare a dvakrát na juhoamerickom šampionáte Copa America (2021, 2024).

Tím vedený trénerom Diegom Simeonem získal okrem Alvareza v letnom prestupovom obodbí aj španielskeho stopéra Robina Le Normanda a nórskeho útočníka Alexander Sörlotha. Atletico odštartuje novú ligovú sezónu 19. augusta súbojom s Villarrealom.