Main Content

Prestúpi Vinicius Junior do Saudskej Arábie? V hre sú rozprávkové peniaze

utorok, 13. august 2024 09:01 | Autor: TASR

Vinicius Junior
Vinicius Junior | zdroj: TASR

Madrid 13. augusta (TASR) - Brazílsky futbalista Realu Madrid Vinicius Junior je otvorený ponuke klubu Al-Hilal zo Saudskej Arábie vo výške viac ako jednej miliardy eur. V pondelok to pre agentúru Reuters uviedli zdroje blízke hráčovi.


Dvadsaťštyriročného útočníka oslovili predstavitelia saudskoarabského verejného investičného fondu (PIF), aby sa informovali o jeho záujme prestúpiť do Saudi Pro League (SPL). Ponúkajú mu päťročnú zmluvu s príjmom 200 miliónov eur za sezónu plus bonusy, čo je 13-násobne viac ako má momentálne v Reale Madrid. Súčasťou balíka by bola aj samostatná 10-ročná zmluva, na základe ktorej by sa stal ambasádorom majstrovstiev sveta vo futbale v roku 2034.
Vinicius Junior sa na sklonku minulej sezóny vyjadril, že je v španielskom veľkoklube spokojný. Real je podľa tamojších médií ochotný pristúpiť na rokovania s Al-Hilal, oficiálne stanovisko však neposkytol. Najväčší saudskoarabský prestup uskutočnil práve najúspešnejší klub krajiny Al-Hilal, ktorý vynaložil 90 miliónov eur na kúpu útočníka Neymara z Paríža St. Germain.