Main Content

Robin Van Persie oficiálne najlepší hráč v Premier League

pondelok, 23. apríl 2012 13:14 | Autor: Martin Gregor

Robin Van Persie oficiálne najlepší hráč v Premier League
Robin Van Persie oficiálne najlepší hráč v Premier League | zdroj: Martin Gregor pre Sport7.sk, foto SITA

Najlepším hráčom sezóny Premier League je podľa hráčskej asociácie Robin van Persie. Stal sa vôbec tretím Holanďanom, ktorému sa to podarilo uspieť v tejto prestížnej ankete.

Holandský kanonier porazil v hlasovaní hráčov Wanyea Rooneyho z Manchestru United, Scotta Parkera z Tottenhamu a trojicu hráčov Manchestru City Davida Silvu, Joea Harta a Sergia Aguera.

Van Persie bol hlavným favoritom prestížnej ankety, ktorú si futbalisti veľmi cenia, nakoľko o jej udelení rozhodujú oni sami. Hráči najlepšie vedia, ktorý futbalista v Premier League nad ostatnými vyniká a proti komu sa nastupuje najťažšie.

,,Keď o mne hovoria fanúšikovia, že som najlepší je to skvelé. Ale keď to o vás povedia aj vaši súperi, je to ešte pre mňa obrovská česť,” nechal sa počuť pre BBC po vyhlásení výsledkov autor 27-tohtosezónnych gólov, vďaka ktorým je aktuálne najlepším strelcom ligy.

Van Persie zaznamenal ďalších 11 presných zásahov v pohárových súťažiach a v poradí kanonierov o Zlatú kopačku je dlhodobo tretí za hviezdnym duom Lionel Messi – Cristiano Ronaldo.

Holandský internacionál je tretím hráčom z krajiny tulipánov, ktorý v tejto ankete uspel. Pred nim sa to podarilo v sezóne 1997/1998 Dennisovi Bergkampovi (tiež ako hráčovi Arsenalu) a v sezóne 2001/2002 ostrostrelcovi Manchestru United Ruudovi van Nistelrooyovi.

Ocenenie pre najlepšieho mladého hráča si prevezme trochu prekvapujúco Kyle Walker z Tottenhamu. Najväčším favoritom spomedzi mladíkov bol pritom jeho spoluhráč Gareth Bale.

TÍM SEZÓNY PODĽA HRÁČSKEJ ASOCIÁCIE:
Joe Hart (Manchester City) - Kyle Walker (Tottenham), Vincent Kompany (Manchester City), Fabricio Coloccini (Newcastle), Leighton Baines (Everton) - Scott Parker (Tottenham) - David Silva (Manchester City), Yaya Toure (Manchester City), Gareth Bale (Tottenham) - Robin van Persie (Arsenal), Wayne Rooney (Manchester United).