Main Content

Správy dňa z anglickej Premier League (23.4.)

pondelok, 23. apríl 2012 13:36 | Autor: Martin Gregor

Správy dňa z anglickej Premier League (23.4.)
Správy dňa z anglickej Premier League (23.4.) | zdroj: Martin Gregor pre Sport7.sk

Prinášame vám nový diel pravidelnej dennej rubriky so súhrnom top správ z najpopulárnejšej futbalovej ligy na svete - anglickej Premier League.

CHELSEA: Podľa britského denníku Daily Mail je po sezóne pripravený majiteľ Chelsea Roman Abramovič prilákať na Stamford Bridge Josého Mourinha na ročný plat vo výške 9 miliónov libier. Okrem toho chce Abramovič vykompenzovať „Pusinkám” Mourinhovu stratu odstupným vo výške 25 miliónov libier.

CHELSEA: Záložník The Blues Raul Mereiles sa podľa špekulácií britských médií ocitol v hľadáčiku miliardárskeho ruského klubu Anži Machačkala.

CHELSEA: Stále nie je jasné, či sa Didier Drogba stihne dať do poriadku pred utorňajšou odvetou Ligy majstrov proti Barcelone. Reprezentant Pobrežia Slonoviny má problémy s kolenom, pre ktoré vynechal aj víkendový šláger Premiership s Arsenalom (0:0).

MANCHESTER UNITED:
Situácia okolo odchodu Dimitara Berbatova z Old Trafford stále nie je celkom vyriešená. Hoci Bertbatov túži po tom, aby pravidelne nastupoval, odmieta opustiť Manchester za cenu prestupu do tímu, ktorý nemá európske pohárové ambície. Toho sa však zrejme obávať nemusí, nakoľko podľa najnovších informácií o jeho služby prejavili záujem popredné nemecké kluby Bayern Mníchov, Dortmund a Leverkusen.

MANCHESTER UNITED:
Alex Ferguson ostal poriadne rozčarovaný po zverejnení širšej nominácie Veľkej Británie na futbalový turnaj na letnej Olympiáde v Londýne. V menoslove hráčov sa totiž ocitol aj jeho zverenec Wayne Rooney. ,,Je to vážna vec. Ovplyvní to úvod našej sezóny,” vyhlásil Ferguson, ktorému zjavne vadí, že v prípade Rooneyho štartu na Olympiáde nestihne 26-ročný kanonier úvod novej sezóny Premier League.

MANCHESTER UNITED:
Danny Welbeck sa podľa informácií britských médií dohodol s vedením Manchestru na podmienkach novej zmluvy, ktorú by mal podpísať už čoskoro. Welbeck by mal od novej sezóny zarábať 45 tisíc libier týždenne, pričom na Old Trafforde zostane minimálne ďalších 5 sezón.

WOLVES:
Wolverhampton sa stal po včerajšej prehre s Manchestrom City (0-2) prvým istým zostupujúcim do nižšej súťaže Championship. Naopak už týždeň je jasné, že v Premier League sa v budúcom ročníku opäť objaví Reading.

NAJLEPŠÍ HRÁČI SEZÓNY: Najlepším hráčom sezóny Premier League je podľa hráčskej asociácie Robin van Persie. Najlepším mladým futbalistom sa stal Kyle Walker. Viac informácií nájdete tu.

IDEÁLNA ZOSTAVA KOLA:
Prestížny futbalový portál goal.com zverejnil ideálnu jedenástku víkendového 35.kola Premier League: Čech (Chelsea) - Hibbert (Everton), Kompany (Manchester City), Cahill (Chelsea), Clichy (Manchester City) - Fellaini (Everton), Cabaye (Newcastle), Taarabt (Queens Park) - Aguero (Manchester City), Rooney (Manchester United), Jelavič (Everton).