Main Content

Je to hotová vec! Barcelona skompletizovala predaj legionára do Premier League

streda, 14. august 2024 08:27 | Autor: TASR

FC Barcelona
FC Barcelona | zdroj: FC Barcelona

Anglický futbalový klub AFC Bournemouth v utorok podpísal zmluvu s mexickým obrancom Julianom Araujom v hodnote 10 miliónov eur.

S tímom Premier League sa dohodol na päťročnej zmluve po tom, ako ukončil svoje ročné pôsobenie v Barcelone.

Dvadsaťtriročný pravý obranca je odchovanec Galaxy, za ktoré odohral rovnú stovku zápasov a dvakrát sa predstavil v Zápase hviezd MLS. V roku 2023 prestúpil na Camp Nou, no za Barcelonu nikdy nenastúpil v súťažnom stretnutí. V minulej sezóne bol na hosťovaní v Las Palmas.

"Juliana sme sledovali už dlhšie a sme radi, že ho môžeme priviesť do AFC Bournemouth. Je to mladý hráč s veľkým potenciálom a sme radi, že sme uspeli vo veľkej konkurencii klubov, ktoré mali o neho záujem. Veríme, že tu máme všetky nástroje na to, aby Julian nadviazal na kvalitu, ktorú už má, a naozaj sa tešíme, že ho privítame na Vitality Stadium," povedal výkonný riaditeľ Neill Blake podľa agentúry AFP.

Araujo reprezentoval USA na mládežníckej úrovni a odohral aj jeden prípravný zápas so Salvádorom (6:0). V roku 2021 získal mexické občianstvo. Za Mexiko odohral 13 duelov, no bez streleného gólu. Bournemouth vstúpi do novej sezóny Premier League v sobotu na pôde Nottinghamu Forest.