Main Content

Plzeň chce v Európskej lige postúpiť: Bude domáce publikum kľúčovou výhodou?

streda, 14. august 2024 10:32 | Autor: TASR

Futbalisti Viktoria Plzeň
Futbalisti Viktoria Plzeň | zdroj: TASR

Futbalisti Viktorie Plzeň sa budú vo štvrtkovej odvete 3. predkola Európskej ligy proti ukrajinskému tímu FC Kryvbas Kryvoj Rog spoliehať na domáce publikum.

V úvodnom dueli zvíťazili na štadióne v Košiciach 2:1. V bránke by mal opäť dostať príležitosť slovenský legionár Marián Tvrdoň, ktorý pred týždňom patril k oporám.

"Chytal výborne a mal veľkú zásluhu na tom, že sme si vytvorili dobrú východiskovú pozíciu pred odvetou. Očakávam, že nám pomôže domáce prostredie. Verím, že bude Doosan aréna zaplnená a podarí sa nám postúpiť do play off o skupinovú fázu Európskej ligy," uviedol pre klubový web hlavný tréner "viktoriánov" Miroslav Koubek.

Plzeň sa naladila na odvetný zápas ligovým triumfom 5:0 nad Karvinou. Jej víťazstvo spečatil slovenský reprezentant Erik Jirka, ktorý v závere premenil pokutový kop. Viktoria sa v minulej sezóne prebojovala v Európskej konferenčnej lige až do štvrťfinále, v ktorom vypadla s neskorším finalistom ACF Fiorentina.

Rapid Viedeň privíta turecký Trabzonspor, ktorý v 2. predkole vyradil MFK Ružomberok, rakúsky tím uspel v úvodnom stretnutí 1:0. Slovinský zástupca NK Celje, ktorý vypadol v 2. predkole Ligy majstrov so Slovanom Bratislava, nastúpi na pôde írskeho Shamrocku Rovers, na domácej pôde zvíťazil 1:0.