Main Content

AKTUÁLNE: Bude mať Tampa Bay Lightning s Erikom Černákom nového majiteľa?

streda, 14. august 2024 10:35 | Autor: TASR

Erik Černák
Erik Černák | zdroj: TASR

Americký hokejový klub Tampa Bay Lightning s hodnotou približne dve miliardy USD je v procese predaja.

Záujem o jeho kúpu má Doug Ostrover, spoluzakladateľ a generálny riaditeľ investičnej spoločnosti Blue Owl Capital. Informovali o tom zámorské médiá, pričom podľa Sportsnet sa zatiaľ transakcia neuskutočnila. V tíme pôsobí aj slovenský obranca Erik Černák.

"Môžem potvrdiť, že rokujeme o ďalšom rozšírení nášho vlastníctva skupiny Tampa Bay Lightning. Nebude to znamenať žiadne zmeny v každodennej činnosti Lightning a Vinik Sports Group. Som veľmi nadšený z toho, čo organizáciu čaká. Tešíme sa, že sa s vami podelíme o viac informácií, keď na to bude ten správny čas," uviedol vo vyhlásení súčasný majiteľ "bleskov" Jeff Vinik, ktorý kúpil klub zámorskej NHL v roku 2010 za údajných 170 miliónov USD.

Vinik zostane vo vedení organizácie počas nasledujúcich niekoľkých rokov a podľa Sportsnetu si ponechá veľký vlastnícky podiel.

Ak sa predaj Lightning dokončí, zatieni prevzatie Ottawy Senators spred roka. Kanadský podnikateľ Michael Andlauer vlani odkúpil kanadský klub za 950 miliónov USD, čo je doteraz najväčšia transakcia v histórii profiligy.