Main Content

Zmenila sa vláda a môžeme prísť: Grman sa teší do reprezentácie, hráči z Ruska majú zelenú

štvrtok, 15. august 2024 10:20 | Autor: Redakcia Sport7.sk

Mário Grman
Mário Grman | zdroj: TASR

Slovenskí hokejisti pôsobiaci v KHL dostali pozvánku do reprezentácie na olympijskú kvalifikáciu. Informoval o tom obranca Mário Grman v rozhovore pre ruské médiá.

Podľa dostupných reportov plátku Šport.sk sa tak dá očakávať, že hráči pôsobiaci v Rusku budú súčasťou národného tímu v bojoch o olympijské hry. Na sociálnej sieti Telegram sa pritom objavilo video, v ktorom Grman otvorene situáciu okomentoval: „Povedal som im po posledných majstrovstvách, že idem do KHL a že vždy, keď ma zavolajú, tak rád sa pripojím k tímu. Závisí to aj od toho, či ma môj zamestnávateľ z KHL pustí. Teraz však máme v auguste kvalifikáciu na olympiádu a neviem, či to už môžem povedať… Áno, pozvali ma, som z toho naozaj nadšený.“ Ako prvý o tom informoval na sociálnej sieti X novinár Martin Toth-Vaňo.

Obranca Grman teda patrí medzi hokejistov, ktorým SZĽH pozval pozvánku do národného tímu. V novom ročníku bude pôsobiť v ruskej súťaži vo farbách Admirale Vladivostok. V minulosti pôsobil vo Vítkoviciach, fínskej SaiPe či HPK. Teraz ho však čaká nová výzva.

V KHL má kontrakt platný aktuálne deväť hokejistov. Jedná sa o brankára Patrika Rybára, obrancov Michala Čajkovského, Martina Gernáta, Mária Grmana, Christiána Jaroša, ale aj o útočníkov Tomáša Jurča, Michala Krištofa, Adama Ružičku a Adama Lišku.

Na margo pôsobenia ostatných hráčov v Rusku a ich účasti v národnom tíme Grman uviedol: „Áno, máme tu osem alebo deväť hráčov, posledné roky to bola ťažká situácia. Ale teraz sa zmenila na Slovensku vláda a zmenili to. Čiže teraz nás môžu zavolať.“