Main Content

Smutný večer pre Spartak, Trnava nezvládla penaltový rozstrel

štvrtok, 15. august 2024 23:55 | Autor: TASR

Wisla - Spartak
Wisla - Spartak | zdroj: TASR

Futbalisti Spartaka Trnava ukončili účinkovanie v Európskej konferenčnej lige (EKL). Po domácom triumfe 3:1 nad Wislou Krakov v 3. predkole prehrali vo štvrtkovej odvete 1:3 po predĺžení, v dramatickom rozstrele z 11 m zvíťazili domáci 12:11.


Duel sa po 90. minútach skončil 2:0, domácim zariadili dvojgólový náskok Angel Rodado a Piotr Starzyňski. V predĺžení sa ako prvý presadil Alan Uryga, no Michal Ďuriš vykresal nádej pre Spartak. V dramatickom rozstrele napokon rozhodla až štrnásta séria, keď sa predtým presadili aj obaja brankári. Sebastián Kóša však svoj druhý pokus nepremenil.
Wisla nastúpi v play off proti Cercle Bruggy. Belgický tím vypadol v 3. predkole Európskej ligy s nórskym FK Molde po výsledkoch 0:3 a 1:0.

odvetný zápas 3. predkola EKL:
Wisla Krakov - FC Spartak Trnava 3:1 po predĺžení (1:0, 2:0), rozstrel z 11 m 12:11
Góly:
43. Rodado (z 11 m), 60. Starzyňski, 98. Uryga - 107. Ďuriš. Rozstrel: Uryga 1:0, Ďuriš nedal, Biedrzycki nedal, Paur 1:1, Jaroch nedal, Kratochvíl 1:2, Rodado 2:2, Kóša 2:3, Carbo 3:3, Bainovič nedal, Mikulec 4:3, Kubista 4:4, Duarte 5:4, Corryn 5:5, Gogol 6:5, Ahl 6:6, Baena 7:6, Holík 7:7, Kutwa 8:7, Azango 8:8, Broda 9:8, Frelih 9:9, Uryga 10:9, Paur 10:10, Biedrzycki 11:10, Kratochvíl 11:11, Jaroch 12:11, Kóša nedal. Rozhodcovia: Robertson – Roome, Macleod (všetci Škót.), ŽK: Kiakos, Jaroch - Sabo, Ďuriš, Kubista, Paur, Frelih.
Wisla: Broda - Jaroch, Uryga, Biedrzycki, Kiakos (74. Mikulec) - Carbo, Sukiennicki (61. Gogol) - Starzyňski (106. Kutwa), Rodado, Kiss (61. Duarte) - Zwoliňski (90.+1 Baena)
Trnava: Frelih - Sabo (99. Paur), Ujlaky (46. Kratochvíl), Kóša, Mikovič (90.+1 Bainovič) - Holík, Zeljkovič (106. Corryn), Procházka (67. Kubista), Pich (46. Ahl) - Azango, Ďuriš
/prvý zápas 1:3, Krakov postúpil do play off/

V zostave Trnavy sa po 9 rokoch objavil Erik Sabo ako jeden zo stopérskej trojice. Už po 50 sekundách však dostal žltú kartu. Musel si tak dávať väčší pozor na ofenzívne výpady domácich, ktorí mali v prvom polčase hernú prevahu a aj si vytvorili šance. Tú prvú mal v 11. minúte Kiss, loptu dokonca dostal do siete, ale zakončil v postavení mimo hru. Ďalšiu možnosť mal Zwoliňski, ale práve Sabo mu zmaril zakončenie výborným sklzom. Spartak nemal v útoku veľa možností a jeho herný prejav bol slabý. Päť minút pred koncom polčasu urobil chybu Azango a v snahe získať loptu fauloval v šestnástke. Penaltu kopal Rodado a napriek tomu, že si Frelih siahol na loptu, útočník domácich sa napokon tešil z gólu. V závere prvého dejstva napokon prišla aj šanca hostí, keď po centri Procházku výborne zasiahol brankár Broda.
Do druhého polčasu poslal tréner Michal Gašparík na trávnik dvoch nových hráčov. Miloš Kratochvíl a Hugo Ahl nahradili Mareka Ujlakyho a Róberta Picha, ale ani táto zmena nepriniesla Trnavčanom očakávanú zmenu v hernom prejave. Wisla mala naďalej zápas pod kontrolou a v 62. minúte korunovala prevahu druhým gólom. Starzyňski dobre sledoval loptu smerujúcu do pokutového územia a následne sa presadil cez Mikoviča - 2:0. Následne mal na kopačke tretí gól Rodado. Najskôr však Frelih proti nemu výborne zasiahol nohou a vzápätí po ďalšom výpade trafil domáci útočník brankára Spartaka do hlavy. Ten istý hráč mal aj ďalšiu obrovskú šancu, keď mu Sabo v snahe odkopnúť loptu prihral rovno na nohu, no zblízka prestrelil bránu. Frelih potom vytlačil aj strelu Mikulca. Záver druhého polčasu mohol mať napokon sladkú príchuť pre Trnavu, ale Azango krížnou strelou tesne minul.
V predĺžení sa obraz hry nezmenil, poľský tím bol lepší a napokon strelil zaslúžene ďalší gól. Kapitán Uryga si počkal na loptu po centri z rohového kopu a nezadržateľne ju poslal do siete. Spartaku však napokon vyšla ojedinelá útočná akcia v 107. minúte, keď Azango našiel Ďuriša a útočník Trnavy prekonal Brodu. Na opačnej strane podržal hostí opäť Frelih po strele Mikulca. Záver predĺženia priniesol ďalšiu nepremenenú šancu Rodada a gól domácich, ktorý však neplatil pre ofsajd.
V rozstrele sa vystriedali všetci hráči vrátane brankárov, domáci mali napokon pevnejšie nervy.