Main Content

SZĽH ho predstavil ako posilu do kvalifkácie, no možno nepríde. Budú problémom hráči z KHL?

piatok, 16. august 2024 08:37 | Autor: Redakcia Sport7.sk

Martin Pospíšil
Martin Pospíšil | zdroj: TASR

Chystá sa nepríjemná situácia v našej hokejovej reprezentácii? Martin Pospíšil by mal byť lídrom tímu v olympijskej kvalifikácii, avšak v hre je aj alternatíva, že reprezentovať nepríde.

Dôvodom je účasť hráčov z KHL v našom národnom tíme. V rozhovore pre Denník Šport o tom informoval v rozhovor: „Zaskočila ma tá správa, uvidíme, ako sa to celé vyvinie. Ťažko sa mi k tomu vyjadruje, lebo som sa všetko dozvedel len pred chvíľou. Musím tú informáciu najprv spracovať. V najbližších dňoch sa rozhodnem, či pôjdem reprezentovať."

Pospíšil tvrdí, že napriek tomu, že bol do národného tímu povolaný, nebol informovaný o tom, že v tíme budú aj hráči z Ruska. „Samozrejme môže. Som človek, ktorý má morálne zásady, cez ktoré sa dá ťažko prejsť. Je to ťažká situácia, keďže si môžem splniť sen zahrať s bratom. Je to stále pre mňa česť obliecť si národný dres. Niekedy však musí dať človek šport bokom, ale rozpráva sa mi o tom teraz ťažko. Rozhodnem sa v najbližších dňoch," tvrdí Pospíšil ďalej. 

Slovákov v kvalifikácii čakajú Rakúšania, Kazachovia a Maďari. „Komunikácia možno prebehla s lídrami a zobrali to v pohode. Počul som vyjadrenia, že Kazachstan má veľa hráčov z KHL, prečo by sme ich nemohli mať my. Musím si to celé premyslieť," dodáva Pospíšil ďalej.

Dá sa očakávať, že v najbližších dňoch uvidíme oficiálne vyjadrenie. Forward Calgary Flames patrí k otvoreným kritikom. Počkáme si, akým smerom sa situácia vyvinie.