Main Content

Tomáš Marcinko ostro o KHL: Hovorí, že ide o zľahčovanie vojny

utorok, 20. august 2024 11:01 | Autor: Redakcia Sport7.sk

Tomáš Marcinko
Tomáš Marcinko | zdroj: TASR

Niekdajší slovenský hokejový reprezentant Tomáš Marcinko vyjadril svoj názor k hráčom pôsobiacim v KHL. Dôvodom bola aj ostrá debata na včerajšej tlačovej konferencii.

V rozhovore pre Sportnet otvorene hovoril aj o hráčoch pôsobiacich v Rusku. Na jednu z otázok ohľadom hráčov z Rusku odpovedal priamo priamo: "Podpisom zmluvy v KHL však berú na vedomie, že idú do krajiny, ktorá úplne bezdôvodne napadla inú krajinu a zabíja tam nevinných ľudí. Idú hrať do krajiny, kde vládne človek, ktorý to všetko riadi a sú súčasťou propagandy. Veď to sami vidíme, keď sa tam konajú slávnosti, hráči hrajú v kadejakých dresoch, štadióny sú polepené a oslavujú svojich vojakov ako hrdinov. Takže ten, kto ide do KHL, sa dobrovoľne stáva súčasťou aj toho zlého, čo je v Rusku."  

Marcinko priamo komunikoval aj situáciu, v ktorej sa ocitol Martin Pospíšil. Viaceré známe tváre z hokejových kruhov mu vyčítali, že v NHL hrá v tíme s Rusmi aj Bielorusmi: "Všimol som si, ako Martinovi Pospíšilovi vytkli, že hrá v NHL aj s hráčmi z Ruska - a to mu vraj neprekáža. Ale je to veľmi mylné. Oni nemôžu, odkiaľ sú, ale vedia ovplyvniť, kam idú hrať. Ak by im bolo tak dobre v Rusku, tak by sa nesnažili dostať sa do NHL. A som presvedčený, že nie všetci Rusi alebo Bielorusi, ktorí hrajú v NHL, sú za Putina a vojnový režim, ktorý tam panuje."

Forward Komety Brno okomentoval aj aktuálnu nomináciu hráčov z Ruska: "Myslím si, že na chlapcov, ktorí sú nominovaní a nie sú z KHL, to nebude mať vplyv. Nie všetci na to majú rovnaký názor, niektorým na tom záleží viac, iným menej, ale nemyslím si, že to zásadne ovplyvní atmosféru. Idú tam pre hokej a na ten sa budú sústrediť."