Main Content

Nečakaný scenár zrejme bude skutočnosťou: Ilkay Gündogan sa vráti do Man City

streda, 21. august 2024 20:23 | Autor: TASR

Ilkay Gündogan
Ilkay Gündogan | zdroj: © TASR

Nemecký futbalista Ilkay Gündogan sa po ročnom pôsobení v FC Barcelona zrejme vráti späť do Manchestru City.

Tridsaťtriročného stredopoliara zastihli v stredu na letisku v katalánskej metropole, kde sa chystal nasadnúť na lietadlo do Manchestru. Podľa médií by mal podpísať s úradujúcim anglickým šampiónom ročný kontrakt, ktorý zahŕňa aj opciu na predĺženie spolupráce na ďalšiu sezónu.

Kluby sa k medializovanej dohode nevyjadrili, Gündogan však už údajne súhlasil s odchodom z Camp Nou. Do Barcelony prišiel vlani, za "blaugranas" odohral 36 ligových zápasov, v ktorých strelil päť gólov. Predtým strávil sedem sezón v City, bol aj kapitán mužstva, ktoré získalo cenné treble - triumfovalo v Premier League, Pohári FA i Lige majstrov.

Podľa agentúry AP delikátna ekonomická situácia klubu prinútila nového trénera Barcelony Hansiho Flicka, aby sa rozlúčil so skúseným špílmachrom. Gündoganov odchod by mal pomôcť zaregistrovať novú zmluvu s ofenzívnym stredopoliarom Danim Olomom z Lipska, vedenie FCB nemohlo skompletizovať príchod čerstvého majstra Európy pre prísne finančné pravidlá v Španielsku, ktoré nútia kluby vyrovnávať výdavky na mzdy a prestupy dostupnými aktívami.

Gündogan bol kapitán nemeckej reprezentácie na nedávnych domácich ME, koniec kariéry v národnom tíme oznámil v pondelok. Za reprezentáciu odohral 82 zápasov a strelil 19 gólov.

ms ny