Main Content

Košičania schytali tvrdú facku od nováčika, opora radšej duel neokomentovala

nedeľa, 25. august 2024 12:49 | Autor: TASR

Košice vs Slovan
Košice vs Slovan | zdroj: TASR

Futbalisti FC Košice nepotvrdili pozíciu favorita, hoci po prehre s Komárnom 0:1 hovorili o hernej prevahe nad súperom. Pre stredopoliara Michala Faška mal domácich neúspech mimoriadne trpkú príchuť, keďže sa zrodil v deň jeho 30. narodenín. Pred duelom dostal dres s číslom 200, ktoré symbolizuje jeho odohraté zápasy v najvyššej súťaži.


Po stretnutí priznal, že si narodeninový zápas predstavoval úplne inak. "Myslím si, že sme boli jednoznačne lepší. Mali sme mnoho centrov, pološancí, veľkú príležitosť mal trebárs Dano Magda, ktorému to brankár chytil. Boli sme lepší aj po tom, čo sme dostali červenú kartu. Radšej si však zahryznem do jazyka, aby som nepovedal niečo, čo by som ľutoval. Škoda, že sme dnes prehrali," poznamenal Faško. Šance domácich na plný bodový zisk klesli po polhodine hry, keď ich kapitán Ján Krivák dostal v priebehu dvoch minút dve žlté karty. V oboch prípadoch fauloval bývalého spoluhráča Patrika Voleského. "Jeden z tých zákrokov bol na žltú kartu, druhú nemusel dávať. Viac to však nechcem komentovať. Veľmi ma to mrzí, pretože sme prehrali. Mohli sme aj zvíťaziť, hrali sme dobre," konštatoval Krivák.
Rozhodujúci moment priniesla 80. minúta, v ktorej sa rumunský útočník Nandor Tamas dostal za obranu Košičanov po centri Jozefa Špyrku a zblízka prekonal Dávida Šípoša. "Počas celého zápasu som sa snažil koncentrovať a hovoril som si, že isto príde nejaká šanca. Možno som do tej akcie nemusel ísť, bola to taká situácia päťdesiat na päťdesiat. Šikovne to kopol cezo mňa. Škoda, chcel som veľmi tímu pomôcť udržať čisté konto. Sme sklamaní, ale môžeme byť hrdí na náš výkon. Bolo nás o jedného menej, no hrali sme dobre a súperovi sme nedovolili vyložené šance," uviedol Šípoš.