Main Content

VIDEO: Adam Liška predstúpil pred novinárov: Spoločnosť je polarizovaná

pondelok, 26. august 2024 08:08 | Autor: Redakcia Sport7.sk

Adam Liška
Adam Liška | zdroj: X

Slovenská hokejová reprezentácia sa prvýkrát stretla pred štartom olympijskej kvalifikácie v nedeľu podvečer aj s hráčmi z ruskej KHL.

Jedným z nich bol aj Adam Liška, ktorý po jednom z tréningov predstúpil pred mikrofóny a čelil náročným otázkam ohľadom jeho pôsobenia v KHL, kde objasnil svoj príchod do reprezentácie, ale aj minulosť. "Kontaktovali ma tréneri a spýtali sa, či by som bol ochotný prísť a či mám záujem. Samozrejme, reprezentovať prídem rád. Záležalo ešte na tom, či ma uvoľní klub, čo sa tiež podarilo, a tak som tu.

Nikdy sme neboli vylúčení, ale počas posledných dvoch rokov som mal svoje problémy a nebol som pripravený ísť do reprezentácie. Dnes už som, tak som tu."

Liška vníma aj to, že spoločnosť je rozdelená ohľadom situácie hráčov pôsobiacich v Rusku. Podľa slov kapitána Čerepovca je spoločnosť rozpoltená: "Spoločnosť je polarizovaná a rozdelená, každý má svoj názor. Ja to rešpektujem. Budem sa sústrediť na to, aby som na ľade podal čo najlepší výkon.

Som na to pripravený. Odkedy som odišiel, prešla dlhá doba. Dnes už som iný hráč, podávam stabilné výkony, som viac konzistentný. O svoje výkony sa nebojím, ale treba to potvrdiť na ľade."