Main Content

Slovan sa na Ligu majstrov naladil výborne: Trénera Weissa potešilo hneď niekoľko hráčov

pondelok, 26. august 2024 21:05 | Autor: TASR

Vladimír Weiss starší
Vladimír Weiss starší | zdroj: TASR

Futbalisti Slovana Bratislava v aktuálnej sezóne Niké Ligy zvíťazili vo všetkých štyroch odohraných zápasoch.

V nedeľu ich nedokázala pripraviť o tri body ani dovtedy nezdolaná Banská Bystrica. Pod Urpínom vyhral úradujúci majster 2:0 po tom, ako na ihrisko prišli Tigran Barseghjan s Markom Toličom. Presadila sa aj nová posila, togský futbalový útočník a mládežnícky reprezentant do 23 rokov narodený vo Francúzsku Idjessi Metsoko.

Slovanisti nastúpili iba s Guramom Kašiom zo základnej zostavy prvého play off duelu Ligy majstrov v Dánsku. Chýbali Vladimír Weiss, Juraj Kucka, Kenan Bajrič, Cesar Blackman i zranený Shraani Zuberu. Ostatní kľúčoví hráči ako Kevin Wimmer, Tolič, Barseghjan, David Strelec či brankár Dominik Takáč boli pripravení striedať. V prvom polčase Bystričania držali krok so súperom. Šance boli na oboch stranách. Po zmene strán sa príchodom Barseghjana a Toliča ožila hra bratislavského tímu a po nevyužitej šanci domáceho Hlinku padli aj dva rozhodujúce góly "belasých".

"Pri mojej šanci v druhom polčase ešte za stavu 0:0 som sa snažil loptu tlačiť do protismeru brankárovi, aby to mal čo najďalej. Trnovský sa tam výborne presúval a roztiahol sa. Možno som to mohol dať ešte vyššie, no bol som už celkom blízko. Takúto šancu by som mal premieňať. možno by bol potom zápas iný. Neboli sme efektívni. Slovan z tých pár šancí góly dal, my nie," opisoval svoju šancu i kľúčové momenty defenzívny hráč B. Bystrice Marek Hlinka a k duelu ešte dodal: "Bolo to z môjho pohľadu dosť vyrovnané. V prvom polčase sme mali šance my aj Slovan. Potom druhý polčas, klasika, nedáme šance a z rýchlych protiútokov, v čom je Slovan fantastický, dostaneme gól. Potom už majster umne držal loptu a bol na koni. Prehra nás mrzí hlavne z toho dôvodu, že sme šance na gól mali, držali sme krok so Slovanom, ale taký je futbal. My sme šance nedali a Slovan svoje premenil. Pri inkasovaných góloch to boli z môjho pohľadu ťažké situácie. Pri prvom góle som mohol ísť možno do sklzu, Metsoko si ma dobre pokryl, ťažko som sa tam dostával, ale mohol som to skúsiť. Pri druhej gólovej situácii išla lopta na zadnú žrď, to bolo ťažké na reakciu."

V bráne Slovana dostal dôveru trénera Vladimíra Weissa Martin Trnovský. A nesklamal. Nepustil za seba žiadnu loptu. Po zápase tak neskrýval spokojnosť: "Víťazstvo teší, čisté konto tiež, s chalanmi sme to zvládli. Vedeli sme, čo nás tu čaká, zápas bol veľmi nepríjemný, ťažký. Aj fyzicky aj psychicky, keďže hráme v podstate každý tretí deň. Je to náročné, ale boli sme dobre pripravení, dodržiavali sme pokyny od trénerov, to bolo veľmi kľúčové. Som rád, že som pomohol mužstvu, ďakujem aj trénerovi za dôveru. Bol som v zápasovom tempe, mal som aj zákroky. Pri úvodnej šanci Rymarenka sme to zvládli aj s Kašiom, sme spoluhráči, pomôžeme si navzájom, tak to má byť. Vedeli sme, že začiatok duelu bude náročný, že Bystričania pôjdu do nás na plné bomby. V prvom polčase sa nám darilo to ustáť a držať loptu, čo bolo fajn, nebolo to hore – dole. Druhý polčas bol už lepší z našej strany, padli góly a mali sme aj ďalšie šance na dva góly. Výhra teší, to je hlavné a môžeme ísť ďalej."

Hru Slovana oživili najmä dve striedania pred hodinou hry za stavu 0:0. Po tom, ako prišli na ihrisko Tolič s Brseghjanom, mala banskobystrická defenzíva oveľa väčšie starosti. Napokon Arménec na prvý gól Metsokovi prihrával a druhý sám dal, keď ťažil i zo spätnej prihrávky Marka Toliča. "Obom hráčom som povedal pred príchodom na ihrisko, aby rozhodli zápas a priniesli kvalitu. Tak sa aj stalo. Vedome som šetril niektorých hráčov pred stredajšou odvetou v Lige majstrov s dánskym Midtjyllandom, čo je normálne. Niektorí mali aj voľno. Nechcel som, aby sa niekto zranil. Nikto nemá dvadsať hráčov vyrovnaných. Ani my, ani Bystrica a ani Barcelona. Som však rád, že niektorí hráči mi dali otáznik a vypýtali si miestenku v základnej zostave, respektíve že by mali ako prvý či druhý striedajúci hráč zasiahnuť do hry. Z tohto pohľadu som spokojný. Máme dva dni na oddych a pripravíme sa dobre na stredu," ozrejmil situáciu s kádrom tréner Slovana Bratislava Vladimír Weiss st.