Main Content

Tragická informácia: Futbalistovi sa vo veku 27 rokov zastavilo srdce a umrel

streda, 28. august 2024 09:50 | Autor: TASR

Sviečka
Sviečka | zdroj: Freepik

Uruguajský futbalista Juan Izquierdo zomrel na následky zástavy srdca po kolapse vo štvrtkovom osemfinálovom zápase Pohára osloboditeľov v Sao Paule.

Podľa vyhlásenia nemocnice, kde bol od incidentu hospitalizovaný, bola príčinou mozgová smrť. Obranca Nacionalu Montevideo mal 27 rokov.

Izquierdo spadol na trávnik v 84. minúte stretnutia proti domácemu FC Sao Paulo, do nemocnice ho transportovali v bezvedomí. Podľa pôvodných správ bol neskôr jeho stav stabilizovaný. "S najhlbším zármutkom a šokom v našich srdciach oznamujeme, že náš milovaný hráč Juan Izquierdo zomrel. Úprimnú sústrasť jeho rodine, priateľom, kolegom a blízkym. Nad touto nenapraviteľnou stratou smúti celý Nacional," uviedol klub na sociálnej sieti X.

Uruguajský futbalový zväz (AUF), ktorý počas víkendu pozastavil všetky profesionálne súťaže v krajine, uviedol, že táto správa je "hlboko bolestivá". Izquierdovej rodine kondolovali aj zväzy Argentíny, Peru, Paraguaja či Kolumbie i riadiaci orgán juhoamerického futbalu (CONMEBOL). "Juhoamerický futbal je v smútku," povedal prezident CONMEBOL Alejandro Dominguez.