Main Content

Tomáš Jurčo na adresu Martina Pospíšila: Možno to niekedy pochopí

streda, 28. august 2024 11:03 | Autor: Redakcia Sport7.sk

Tomáš Jurčo
Tomáš Jurčo | zdroj: TASR

Zdá sa, že situácia v slovenskom hokeji je pred štartom olympijskej kvalifikácie mimoriadne napätá. Dôvodom je účasť hráčov z KHL v národnom tíme.

Trochu benzínu do ohňa pridal aj ďalší útočník pôsobiaci v KHL. Konkrétne útočník Kunlunu Red Star Tomáš Jurčo, ktorý v rozhovore pre ruské média okomentoval výroky Martina Pospíšila, ale aj jeho prípadnú účasť na svetovom šampionáte: "Dúfal som, že mi zavolajú. Sme však na začiatku sezóny a niekedy je lepšie zostať s tímom a dobre sa pripraviť. Bol by som ochotný prísť, keby mi zavolali. Uvidíme, čo sa stane v budúcnosti. S Miroslavom Šatanom sme mali rozhovor. Vedel som, že chce povolať na svetový šampionát hráčov z KHL, no nestalo sa tak. Je dobré, že sa nám opäť otvárajú dvere do reprezentácie, pretože chceme len hrať a sústrediť sa na hokej. Chceme hrať za našu krajinu, chceme hrať v čo najlepšej lige."

Ostrejšie slová však smerovali na adresu útočníka Calgary Flames Martina Pospíšila. Ten sa v minulosti vyjadroval na adresu hráčov z KHL, kde hovoril, že si nevie predstaviť, že bude spoločne s nimi pôsobiť vo farbách národného tímu.

Jurčo však kritiku vrátil naspäť. Na otázku, či jeho vyjadrenie ovplyvnilo národný tím odpovedá držiteľ bronzu z OH 2022 jasne: "Už ovplyvnilo. Viete čo, myslím si, že 90 % hráčov, ktorých poznám a s ktorými som sa kedy rozprával, by urobilo to isté, čo ja a ďalší hokejisti, ktorí prišli do KHL.

Ľudia ako on sú vzácni, ale hovoria veľmi nahlas. Niekedy je pre dobro tímu lepšie nechať si svoje názory pre seba a nerobiť príliš veľa vyhlásení, ktoré by mohli uškodiť. Neviem, či to, čo sa teraz deje, je správne. Ale viem, že sú to všetci profesionáli. Pôjdu tam a pokúsia sa zabudnúť na to, čo bolo povedané, aby hrali o jeden cieľ, a to dostať sa na olympiádu," dodal v rozhovore pre championat.ru.