Main Content

OFICIÁLNE: Liverpool dotiahol veľkú posilu z La Ligy. K tímu sa ale zatiaľ nepripojí

streda, 28. august 2024 12:12 | Autor: TASR

Liverpool FC
Liverpool FC | zdroj: Liverpool FC

Anglický futbalový klub FC Liverpool sa dohodol na zmluve s gruzínskym brankárom Giorgiom Mamardašvilim.

Dvadsaťtriročný reprezentant však posilní účastníka Premier League až od budúcej sezóny, v tejto zostane súčasťou španielskej Valencie, v ktorej bude hosťovať.

Mamardašvili pomohol Gruzínsku k historickému postupu na tohtoročný kontinentálny šampionát v Nemecku. Svojím výkonom zažiaril aj počas turnaja a aj vďaka nemu sa tím prebojoval do osemfinále. V ňom nováčik ME prehral s neskorším víťazom Španielskom 1:4.

Liverpool mal zaplatiť za prestup 30 miliónov eur. Klubová jednotka tímu Alisson Becker tento týždeň informoval, že odmietol lukratívne ponuky zo Saudskej Arábie. Na Anfielde má ešte dva roky platnú zmluvu. Aj on podporil prestup Mamardašviliho. "Myslím si, že klub sa musí pripraviť na budúcnosť. Nevydržíme tu večne. Bol to dobrý nápad, vedel som o tomto prestupe skôr, ako sa to objavilo na sociálnych sieťach a je to pre mňa dobrá správa, pretože klubu záleží na tom, čo si myslím," uviedol Brazílčan podľa agentúry AFP.

Mamardašvili prišiel do Valencie z Dinama Tbilisi. Od sezóny 2021/22 nastúpil za tím z La Ligy v 102 zápasoch vo všetkých súťažiach a 31-krát si udržal čisté konto. V tomto ročníku sa predstavil v oboch stretnutiach najvyššej španielskej súťaži proti Barcelone (1:2) a Celte Vigo (1:3).