Main Content

POTVRDENÉ: TIPOS SHL má dvoch nových účastníkov

štvrtok, 29. august 2024 22:54 | Autor: TASR

Tipos SHL
Tipos SHL | zdroj: Facebook (TSHL)

Hokejové kluby HK Detva a HO Hamikovo Hamuliakovo budú v sezóne 2024/2025 pôsobiť TIPOS Slovenskej hokejovej lige. Výkonný výbor Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) im udelil posledné dve voľné súťažné licencie pre nasledujúci ročník. Informoval o tom web hockeyslovakia.sk.


Detva získala voľnú licenciu po MŠK Púchov, ktorý sa ako úradujúci víťaz tretej najvyššej súťaže neprihlásil do TIPOS SHL. Práve Detva bola v uplynulej sezóne druhej najvyšej súťaži na druhom mieste. Hamuliakovo získalo voľnú licenciu po Modrých krídlach Slovan, ktoré sa zo súťaže odhlásili. O túto licenciu mal záujem aj HKM Rimavská Sobota, ktorý si po udelení licencie Hamuliakovu zahrá v 2. SHL.
V zmysle aktuálne platnej licenčnej smernice mal prednosť minulosezónny účastník 2. SHL pred vypadávajúcim z TIPOS SHL. HO Hamikovo Hamuliakovo bude hrať domáce zápasy na Zimnom štadióne Vladimíra Dzurillu v bratislavskom Ružinove.
Druhá najvyššia súťaž bude mať v novom ročníku, ktorý odštartuje 22. septembra, opäť 12 účastníkov. Výkonný výbor počas augusta udelil súťažné licencie všetkým žiadateľom v Tipos Extralige, v Slovenskej ženskej hokejovej lige aj v mládežníckych súťažiach.
Účastníci TIPOS Slovenskej hokejovej ligy v sezóne 2024/2025:
HC 19 Humenné, MHC Prešov, HC Topoľčany, HK ‘95 Považská Bystrica, HK STEEL TEAM Trebišov, HK TAM Levice, HK Skalica, TSS GROUP Dubnica, HK Gladiators Trnava, HK MŠK Indian Žiar nad Hronom, HK Detva, HO HAMIKOVO Hamuliakovo

Program 1. kola TIPOS SHL:
HC 19 Humenné - HO HAMIKOVO Hamuliakovo
HC Prešov - HK Detva
HK ´95 Považská Bystrica - HK Gladiators Trnava
TSS GROUP Dubnica - HK TAM Levice
HC Topoľčany - HK STEEL TEAM Trebišov
HK Skalica - HK MŠK Indian Žiar nad Hronom