Main Content

Ružomberok je sklamaný. Toto sa nemôže stávať

piatok, 30. august 2024 10:07 | Autor: TASR

MFK Ružomberok
MFK Ružomberok | zdroj: TASR

Futbalisti MFK Ružomberok neskrývali sklamanie po vypadnutí z play off Európskej konferenčnej ligy. Po trojgólovom manku v úvodnom zápase s arménskym FC Noah mali v domácej odvete na dosah predĺženie, no ich nádeje zmaril gól Matheusa Aiasa v 88. minúte.
Ružomberčanom sa už pred stretnutím nedávali veľké šance, no mužstvo trénera Ondřeja Smetanu sa predviedlo bojovným výkonom. Skóre otvoril po deviatich minútach Oliver Luterán strelou spoza šestnástky a pred odchodom do šatní zvýšil Jan Hladík. Po zmene strán premenil pokutový kop Martin Boďa a strata z prvého zápasu bola zmazaná. Navyše, Noah hral od 70. minúty bez vylúčeného Pabla a zdalo sa, že duel smeruje do predĺženia. O to viac "zabolela" brejková situácia v závere, keď sa presadil Aias.
"Zápas sme rozbehli tak, ako sme si naplánovali. Úvod bol skvelý a hráči splnili všetky plány, teda doniesť hru pred ich bránu, vytvárať si tlak a byť nebezpeční. Vydreli sme si to, priklonili na svoju stranu a v závere sme si to nechali utiecť medzi prsty. Je to obrovské sklamanie a je to kruté," povzdychol si po zápase Smetana. "Keby sme prehrali 0:1, asi nás to tak nemrzí a nebolí. My sme z 0:3 upravili na 3:3 a oni boli ešte aj v desiatich. Mali sme si to udržať a dotiahnuť to možno do predĺženia. Oni boli vyčerpaní a nemohli pomaly chodiť. Všetci sú samozrejme sklamaní," dodal strelec druhého gólu Hladík.
Ružomberok sa zatiaľ v hlavnej fáze niektorej z európskych klubových súťaží nepredstavil. "Hodnotí sa to veľmi ťažko, Je to veľká škoda, lebo sme mali na dosah obrovský úspech pre klub a pre Slovensko," skonštatoval stredopoliar Luterán. Podobne reagoval aj brankár Tomáš Frühwald, no snažil sa hľadať pozitíva: "Máličko nám chýbalo, aby sme sem priviedli Konferenčnú ligu. Slová sa hľadajú ťažko, ale na druhej strane, musíme byť naozaj hrdí, čo sme predviedli. A nielen v tomto zápase, ale počas celej cesty v predkolách."
Slováci však budú mať zastúpenie v EKL aspoň individuálne. Z postupu sa tešili Martin Králik s Andrejom Kadlecom v drese Mladej Boleslavi, ktorá vyradila Paksi SE po remíze 2:2 a víťazstve 3:0. Triumf na pôde maďarského tímu si Králik "okorenil" gólom. Účasť v ligovej fáze si zaistil aj vlaňajší osemfinalista Ligy majstrov FC Kodaň s Denisom Vavrom. Po úvodnom víťazstve 2:0 mu na to na pôde škótskeho Kilmarnocku stačila remíza 1:1.