Main Content

Zomrel dlhodoročný reprezentant Pobrežia Slonoviny

nedeľa, 1. september 2024 09:02 | Autor: TASR

Sviečka - ilustračné
Sviečka - ilustračné | zdroj: Pixabay.com

Vo veku 39 rokov zomrel bývalý futbalový reprezentant Pobrežia Slonoviny Sol Bamba. Oznámil to turecký klub Adanaspor, v ktorom niekdajší obranca naposledy pracoval ako technický riaditeľ. Informovali o tom agentúry Reuters a AFP.


Bývalého hráča Cardiffu City, Leedsu United či Leicesteru City museli náhle hospitalizovať pred zápasom na ihrisku Manisa FC. "Previezli ho do miestnej nemocnice, kde, svoj boj o život, bohužiaľ, prehral. Chceme vyjadriť hlbokú sústrasť jeho rodine a celej futbalovej komunite," uviedol Adanaspor vo svojom vyhlásení.
Bamba hral v Anglicku okrem Cardiffu, Leedsu a Leicesteru aj za Middlesbrough, obliekal dresy škótskych klubov Dunfermline Athletic a Hibernian, pôsobil v talianskom Palerme, tureckom Trabzonspore a v úvode hráčskej kariéry si pripísal aj jeden ligový štart v drese Paríža St. Germain. Za národný tím odohral 46 zápasov a strelil jeden gól. Hráčsku kariéru ukončil v januári 2023. Následne si vyskúšal trénerský angažmán v Cardiffe, kde pôsobil ako asistent trénera, potom prevzal funkcionársku pozíciu v Adanaspore.
V roku 2021 mu diagnostikovali Non-Hodgkinov lymfóm (NHL), následne absolvoval chemoterapiu, po ktorej lekári konštatovali, že sa z rakoviny vyliečil. Náhla smrť Bambu preto všetkých šokovala.
"S najhlbším zármutkom sme prijali správu o úmrtí klubovej legendy Sola Bambu. Bol pre nás všetkých hrdina, líder v šatni a skutočný džentlmen. Jeho vplyv na klub bol nemerateľný," reagovalo vedenie Cardiffu City na smrť svojho bývalého hráča. "Toto je absolútne tragická správa. Vyjadrujeme hlbokú sústrasť jeho rodine," uviedol vo vyhlásení reprezentačný tím Pobrežia Slonoviny.

ms