Main Content

Derby v Podbrezovej skončilo remízou. Strelec Malec nebol nadšený

nedeľa, 1. september 2024 14:57 | Autor: TASR

FK Železiarne Podbrezová
FK Železiarne Podbrezová | zdroj: TASR

Banskobystrickí futbalisti vyhrali naposledy derby v Podbrezovej pred štyrmi rokmi. V sobotu večer boli v 6. kole Niké ligy blízko k trom bodom, na čisté šance totiž zvíťazili, no body sa napokon po remíze 1:1 delili.


Tím spod Urpína sa ujal vedenia po hlavičke Tomáša Maleca. Ten v útoku nahradil v tejto sezóne odchádzajúcu oporu Róberta Polievku. V šiestich kolách strelil tri góly a zdá sa, že by mohol byť dobrou náhradou. "Mňa teší každý gól, no ak by bol víťazný, tak o to viac by to človeka tešilo. Dôležité je, že centre tam pred bránu na mňa idú, viem si ich nájsť. Dúfam, že to takto bude pokračovať. Korunu strelcov však vôbec neriešim, tešia ma ako útočníka tri góly na úvod sezóny, ale dôležitejšie by bolo víťazstvo. Ten gól by som za výhru v Podbrezovej vymenil," vravel po nerozhodnom výsledku v Podbrezovej útočník Malec, ktorému sa bod vzhľadom na priebeh duelu málil: "Dobre sme vstúpili do zápasu. Dali sme do polčasu gól, no potom sme sa trochu zatiahli. Dali sme však ešte brvno. V druhom polčase sme mali takisto nejaké šance, ale zrazu z ničoho dal súper vyrovnávajúci gól, hoci optickú prevahu mal. Na lopte nás domáci držali. My sme šancí mali viac, no berieme aj bod. Pred zápasom by sme remízu brali, ale teraz si myslíme, že sme mali vyhrať. Škoda, musíme sa zmieriť aj s bodom."
Banskobystričania v tejto sezóne na ihrisku súperov neprehrali a doma ich zdolal iba majstrovský Slovan. Podbrezovčanom sa tiež na svojom štadióne darí. V doterajších troch dueloch vždy bodovali. "Chceli sme doma vyhrať, ale vzhľadom na priebeh zápasu je remíza zaslúžená. Bohužiaľ, inkasovali sme paradoxne gól zo situácie, na ktorú sme sa pripravovali celý týždeň. Vedeli sme, že Bystrica má silné centre pred bránu, takže to nás mrzí. Druhý polčas bol z našej strany lepší než prvý. Cez prestávku sme si niečo povedali, vedeli sme, že keď budeme hrať svoju hru, tak máme na to vyrovnať duel a možno aj otočiť priebeh. Dali sme však iba jeden gól, druhý sa nepodaril, no berieme aj bod," hodnotil remízový derby zápas s Banskou Bystricou podbrezovský kapitán Matej Oravec.
Prezradil aj príčiny, prečo v sobotu neplatilo pravidlo "môj dom - môj hrad": "Doma chceme vyhrávať, nie iba bodovať. Nechcem sa vyhovárať na zlé ihrisko, ale ani zdravotný stav nášho mužstva nebol dobrý. Dali sme však do toho všetko. Nevyšlo to na víťazstvo, ale verím, že nabudúce to už vyjde." O tom, že v Podbrezovej to so zdravotným stavom hráčov nebolo ideálne svedči aj fakt, že stredopoliar Samuel Štefánik mal problémy s vysokou teplotou a vyhol sa radšej mediálnym výstupom.