Main Content

Slovan dostal obrovskú facku. Žilina nastrieľala účastníkovi Ligy majstrov 5 gólov

nedeľa, 1. september 2024 17:30 | Autor: TASR

MŠK Žilina
MŠK Žilina | zdroj: TASR

Futbalisti ŠK Slovan Bratislava prvýkrát v novom ročníku Niké ligy nezabodovali naplno. V domácom šlágri 6. kola nestačili hráči úradujúceho majstra a lídra tabuľky na MŠK Žilina, ktorému podľahli vysoko 0:5. Ich nedeľňajší súper sa k nim po víťazstve priblížil na rozdiel jediného bodu. Pre Slovan to bola prvá prehra v súťažnom stretnutí od 11. mája.


Tréner Weiss po postupe do hlavnej fázy Ligy majstrov šetril hráčov, zo stredajšieho zápasu s Midtjyllandom boli v základe iba Kašia, Bajrič a Barseghjan. Žilinčania dobre bránili, nepúšťali "belasých" do vyložených príležitostí. V 32. minúte udreli, keď sa krížnou strelou aj s prispením teču presadil Kaprálik. Na jeho presný zásah nadviazal ešte v prvom polčase Hranica, pre ktorého to bol prvý ligový gól. Ďalšie dobré šance Bileho a Minárika zmenu skóre nepriniesli, no gól Ďuriša po vyhnutí sa ofsajdovej pasci už áno. "Belasí" sa herne trápili, nepomohol im ani príchod striedajúcich hráčov. Naopak, striedajúci Sauer dvoma gólmi spečatil debakel Slovana.

Niké liga - 6. kolo:
ŠK Slovan Bratislava - MŠK Žilina 0:5 (0:2)
Góly:
82. a 90.+3 Sauer, 32. Kaprálik, 41. Hranica, 58. Ďuriš. Rozhodovali: Kráľovič - Bednár, Zemko, ŽK: Weiss, 8119 divákov.
Slovan: Trnovský – Medveděv (46. Blackman), Kašia, Bajrič, Vojtko (68. Strelec) – Barseghjan, Mustafič (68. Weiss), Savvidis, Marcelli (46. Tolič) – Metsoko, Mak (68. Wimmer)
Žilina: Belko – Minárik, Hubočan (81. Stojčevski), Ndjeungoue – Hranica (64. Pališčák), Gidi, Káčer (81. Sauer), Bari – Kaprálik, Bile (64. Alijagič), Iľko (40. Ďuriš)