Main Content

Vladimír Weiss okomentoval debakel, na mužstvo špinu nehodil

nedeľa, 1. september 2024 19:25 | Autor: TASR

Vladimír Weiss starší
Vladimír Weiss starší | zdroj: TASR

Žilinskí futbalisti využili nabitý program bratislavského Slovana, ktorý štyri dni po jeho historickom postupe do Ligy majstrov vyškolili v šlágri 6. kola domácej Niké ligy. Hostia na Tehelnom poli triumfovali nečakane hladko 5:0, vďaka čomu sa priblížili k lídrovi tabuľky a svojmu nedeľňajšiemu protivníkovi na rozdiel jedného bodu. Stredopoliar Slovana Vladimír Weiss sa po nevydarenom zápase ospravedlnil fanúšikom za zlý výkon svojho tímu, nechcel ho však zatracovať.


"Ťažko sa to hodnotí. Pred zápasom som chalanom povedal, že toto mužstvo potrebuje motiváciu. Bolo ňou neprehrať v lige zápas a my dostaneme 0:5... Prístup musí byť iný, 25 minút bolo v pohode, ale po góle Kaprálika sa zápas zlomil. Nejdem hádzať špinu na mužstvo, vo futbale sa to stáva. Musíme sa ospravedlniť fanúšikom," uviedol Weiss. Slovan nastúpil v zostave iba s tromi hráčmi, ktorí boli v základe v stredajšej odvete play off LM proti Midtjyllandu. Ostatní, ktorí dostali šancu, s ňou nenaložili dobre. Pre Slovan to bola prvá prehra v tomto ročníku, naposledy ťahal v súťažnom zápase za krátky koniec 11. mája s Podbrezovou.
Majster podal mdlý výkon, zhruba od 30. minúty patrila hra hosťom, ktorí si z Bratislavy odviezli vysoké víťazstvo. "Gratulujem hráčom Žiliny k predvedenému výkonu. Toto je zápas, ktorý je krutý pre nás všetkých, ale športový život prináša aj takéto výsledky. Prehra neznamená, že všetko robíte zle. Chcem sa jednoznačne postaviť za tím a hráčov za to, čo za uplynulé mesiace dokázali. Keď dnes niekto zlyhal, sme to my tréneri. Nedokázali sme mužstvo pripraviť, aby zápas zvládlo. Je to facka, ale nebudem hodnotiť individuálne výkony hráčov, hoci boli podpriemerné. Pred štyrmi dňami však boli hrdinovia, a preto si dnes nezaslúžia byť podrobení kritike," vravel na tlačovej konferencii asistent trénera Slovana Boris Kitka.
Jedným z kľúčových momentov duelu bol prvý presný zásah Adriána Kaprálika v tejto sezóne, ktorým sa hostia ujali vedenia. "Prvý gól vždy niečo zlomí, hra sa viac otvorila. Gól po dlhom čase ma teší, bude sa mi hrať ľahšie. Užívam si každý zápas proti Slovanu, je to motivácia naviac. Tento rok máme vysoké ciele, konečne sa nám podarilo vyhrať aj vonku a verím, že po reprezentačnej prestávke príde aj nejaká dlhšia víťazná šnúra," vravel hráč, o ktorého mal v lete záujem aj Slovan. Prestup sa nekonal, všetko môže zmeniť postup Slovana do LM, čo však hráč nechcel nateraz komentovať.
Koučovi MŠK Michalovi Ščasnému sa triumf nad topfavoritom ligy hodnotil veľmi dobre. "Rešpektujeme, že domáci boli unavení. Nám to vyhovovalo, máme mladé a dravé mužstvo. Chalani boli odolní, silní na lopte, Slovan nás nevedel vypressovať. Výsledok je pre Slovan krutý, nás môže posunúť k naštartovaniu víťaznej šnúry," konštatoval Ščasný, ktorý zložil kompliment "belasým" za ich účinkovanie v pohárovej Európe: "Chcel by som úprimne pogratulovať Slovanu za neskutočnú robotu, postupom do LM potešili celé Slovensko a robia mu výbornú reklamu. Klobúk dole, veľký rešpekt."