Main Content

Ján Lašák ostro skritizoval gólmana Shutova: Na čo je takýto brankár v slovenskej lige?

pondelok, 2. september 2024 10:52 | Autor: Róbert Kalnický

Ján Lašák, Craig Ramsay
Ján Lašák, Craig Ramsay | zdroj: TASR

Niekdajší slovenský hokejový brankár a súčasný člen realizačného tímu reprezentácie Ján Lašák sa ostro oprel do posily Slovana Bratislava Andreia Shutova.

Brankár reprezentácie Kazachstanu čelil slovenským hokejistom vo včerajšom stretnutí, pričom prehre 1:3 zabrániť nedokázal. Úradujúci majster sveta z roku 2002 však nešetril kritikou na adresu gólmana Kazachov. Dal ho do porovnania so Samuelom Hlavajom: "Samo bol o dve, tri triedy lepší. Máme viacero talentovaných mladých brankárov, ktorí sa tlačia hore a čakajú na šancu. Verím, že sa potom stane to, že kluby nebudú musieť nosiť Šutova do Slovana. Nie je to až tak kvalitný brankár, máme lepších."

Lašák aj naďalej tvrdo kritizoval gólmana, ktorý v novom ročníku má vytvoriť tandem s Denisom Godlom v drese Slovana Bratislava. "Dosť som ho videl na videu zhora, spomaľoval som si ho. To nie je brankár, ktorý by ma očaril. Robí hrozne veľa chýb, s ním bude roboty ako na kostole," uviedol ďalej.

O vyjadrení slovenskej legendy informoval na sociálnej sieti X novinár Tomáš Prokop. Shutov v olympijskej kvalifikácii odchytal tri zápasy s 94,9-percentnou úspešnosťou zákrokov.