Main Content

Skalica koná, skončil tréner Majerník: Aké budú ďalšie kroky?

utorok, 3. september 2024 07:23 | Autor: TASR

MFK Skalica
MFK Skalica | zdroj: logo

Futbalový klub MFK Skalica ukončil v pondelok spoluprácu s trénerom Pavlom Majerníkom.

Štyridsaťpäťročný kormidelník viedol tím od decembra 2022, klub reagoval ukončením spolupráce na nepriaznivé výsledky v úvode tejto sezóny Niké ligy. Meno nástupcu zatiaľ neoznámil.

Skalica má za sebou päť zápasov v slovenskej najvyššej súťaži a nazbierala v nich dovedna tri body za tri remízy, jej skóre je 3:10. Najvýraznejšia prehra bola na pôde Podbrezovej v treťom kole v pomere 1:7. Záhorákom momentálne patrí v tabuľke posledné dvanáste miesto o skóre za nováčikom z Komárna, ktorý má na konte aj víťazstvo v Košiciach (1:0).

Majerník si v klube prešiel od hráča, cez hrajúceho asistenta trénera, asistenta trénera až k hlavnému koučovi tímu. Do Skalice prišiel ešte v roku 2014 ako obranca a za klub odohral 114 zápasov. Neskôr zastával pozíciu pravej ruky trénera pri Štefanovi Hornom, Jozefovi Dojčanovi, Jozefovi Kostelníkovi a naposledy Jurajovi Jarábekovi. Toho v sezóne 2022/23 aj nahradil a doviedol tím na ôsme miesto. O rok neskôr, vo svojom prvom kompletnom ročníku bol o pozíciu nižšie. V oboch prípadoch získal po 40 bodov. Celkovo viedol tím v 51 ligových a deviatich pohárových dueloch.

"Palovi ďakujeme za dlhoročnú prácu, ktorú v klube odviedol a želáme mu veľa šťastia na jeho ďalšej futbalovej ceste," uviedla Skalica vo oficiálnej tlačovej správe.