Main Content

Al Ittihad sa poriadne rozbehol: Prichádzajú posily z Ajaxu aj Paríža Saint-Germain

utorok, 3. september 2024 12:56 | Autor: TASR

Steven Bergwijn
Steven Bergwijn | zdroj: Instagram Tottenham Hotspur

Holandský futbalový reprezentant Steven Bergwijn zamieril z Ajaxu Amsterdam do saudskoarabského klubu Al-Ittihad.

Dohodu potvrdili obe strany, pričom Al-Ittihad zaplatil za 26-ročného krídelníka viac ako 21 miliónov eur. Klub z tamojšej Pro League tiež angažoval aj portugalského stredopoliara Danila Pereiru z Paríža Saint Germain.

Bergwijn prišiel do Ajaxu v júli 2022 za 31,25 milióna eur. Teraz sa rozhodol prijať lukratívnu zmluvu. "Steven a Ajax sa netajili tým, že ak by prišla dobrá ponuka zo zahraničia, prestúpil by. To sa teraz stalo, čím klub získal potrebnú finančnú flexibilitu, aby mohol v krátkom čase priniesť vhodnú náhradu," uviedol technický riaditeľ Ajaxu Alex Kroes. Bergwijn vyhral s PSV Eindhoven trikrát holandskú Eredivisie, za národný tím odohral dovedna 35 zápasov, v ktorých strelil osem gólov.

Tridsaťdvaročný Pereira počas štvorročného pôsobenia v Parku princov získal tri tituly v Ligue 1. "Klub ďakuje Danilovi za jeho služby a želá mu všetko dobré do ďalšieho priebehu kariéry," uviedol francúzsky šampión vo vyhlásení. Pereira odohral za PSG spolu 109 ligových stretnutí, za portugalskú reprezentáciu má na konte 74 štartov.