Main Content

Rekordér Leon Draisaitl: Edmonton zo svojej hviezdy urobí najlepšie plateného hokejistu planéty

utorok, 3. september 2024 18:37 | Autor: TASR

Leon Draisaitl
Leon Draisaitl | zdroj: TASR

Nemecký hokejista Leon Draisaitl predĺžil kontrakt s tímom NHL Edmonton Oilers o ďalších osem rokov. Zarobí ďalších 112 miliónov dolárov a od budúceho leta sa stane najlepšie zarábajúcim hráčom zámorskej súťaže.

Dvadsaťosemročný útočník má pred sebou posledný rok platného kontraktu, ktorý mu garantuje príjem 8,5 milióna dolárov ročne. Od ďalšej sezóny bude mať príjem 14 miliónov za rok a prekoná tak Austona Matthewsa z Toronta Maple Leafs, ktorý má aktuálne na konte najdrahšiu zmluvu v NHL. Štvorročný kontrakt mu garantuje príjem 13,25 milióna dolárov ročne.

Draisaitl pôsobí v Edmontone celú svoju kariéru, klub ho draftoval v roku 2014. V uplynulej sezóne si v drese finalistu súťaže pripísal 106 bodov, z toho 41 gólov v základnej časti a 31 bodov, z toho 10 gólov vo vyraďovačke. Celkovo počas kariéry zaznamenal za "olejárov" 347 gólov a nazbieral 850 bodov v 719 dueloch.

Získal ocenenia Hart Trophy, Art Ross Trophy i Ted Lindsay Award. "Leon je mimoriadne talentovaný hráč, veľká súčasť toho, o čo sa snažíme. Bol s nami už dlhšiu dobu a to sa nezmení. Je ťažké nájsť v NHL skutočnú hviezdu a keď už jednu máte, vašim cieľom musí byť udržať si ju," cituje server TSN slová generálneho manažéra tímu Stana Bowmana, ktorého budúci rok budú čakať ďalšie náročné rokovania o zmluve s kapitánom klubu Connorom McDavidom.