Main Content

Slafkovského spoluhráč si mení číslo: Dôvodom je pocta zosnulej hviezde NHL

streda, 4. september 2024 11:36 | Autor: TASR

Cole Caufield
Cole Caufield | zdroj: TASR

Americký hokejový útočník Cole Caufield z Montrealu Canadiens bude v nadchádzajúcej sezóne nosiť dres s číslom 13 na počesť Johnnyho Gaudreaua.

Dvadsaťtriročný krídelník si chce takýmto spôsobom uctiť pamiatku svojho idolu, ktorý spolu s bratom Matthewom koncom augusta zomreli pri tragickej autonehode. Informáciu potvrdila oficiálna stránka NHL. "Všetci sme stratili úžasného človeka, a to na ľade aj mimo neho. Vyjadrujem úprimnú sústrasť celej rodine Gaudreauovcov, najmä Johnnyho manželke a dvom deťom, ktoré som mal to potešenie spoznať. Nič nedokáže zaplniť prázdnotu v srdciach ich rodín a blízkych, ale dúfam, že vám poskytne útechu vedomie, ako títo dvaja pozitívne ovplyvnili životy mnohých ľudí. Budú nám skutočne chýbať" uviedol Caufield na Instagrame.

Zverejnil príspevok s fotkou nového dresu s číslom 13: "Hrať so svojím hrdinom je niečo, o čom väčšina ľudí len sníva. Mal som to šťastie, že som bol Johnnyho spoluhráčom počas uplynulých MS v Česku a netrvalo dlho, aby som si uvedomil, aký skvelý človek to bol. Bol to najprívetivejší, najúprimnejší a najvtipnejší chlapík, akého som kedy stretol," napísal Caufield. "Využil som každú príležitosť, aby som mohol byť v jeho blízkosti. Nielenže bol úžasným hokejistom a spoluhráčom, ale skutočne mu záležalo na každom človeku, ktorého stretol."

Spoluhráč slovenského reprezentačného útočníka Juraja Slafkovského nosil v predchádzajúcich sezónach v Canadiens číslo 22. Predtým vo svojej kariére mal dres s číslom 13 práve kvôli Gaudreauovi. "Uplynulých pár rokov, keď som hral ako č. 22, boli z najlepších rokov môjho života. Bol to naozaj splnený sen a tieto spomienky a toto číslo mi budú navždy blízke. V istom období mojej kariéry som nosil číslo 13 a teraz ho budem nosiť znova na jeho počesť. Pripravil cestu pre menších hráčov a dokázal, že máme v tomto športe budúcnosť na najvyššej úrovni. Navždy mu budem vďačný za to, že inšpiroval mňa aj ostatných."

Gaudreau z Columbusu Blue Jackets zomrel vo veku 31 rokov. Jeho brat Matthew bol o dva roky mladší. Obaja boli na bicykloch neďaleko ich rodného mesta Salem v štáte New Jersey, keď ich zrazilo auto.