Main Content

Vinicius by bol rád, keby Španielsko prišlo o MS 2030: Dôvodom je rasizmus v krajine

streda, 4. september 2024 18:26 | Autor: TASR

Vinicius Junior
Vinicius Junior | zdroj: TASR

Brazílsky futbalista Vinicius Junior vyhlásil, že Španielsko by nemalo hostiť majstrovstvá sveta v roku 2030, ak sa v krajine nezmení situácia s rasizmom.

Slová útočníka Realu Madrid zverejnil denník Marca. Dvadsaťštyriročný zakončovateľ bol už v minulosti niekoľkokrát terčom rasistických urážok, po jednom verbálnom útoku sa dokonca rozplakal a chcel skončiť s futbalom.

V júni dokonca španielsky súd odsúdil na osem mesiacov troch fanúšikov Valencie, ktorí Brazílčana urážali. "Do roku 2030 máme veľmi veľké možnosti rozvoja. Dúfam teda, že Španielsko sa dokáže rozvinúť a pochopí, aké nebezpečné a citlivé je urážať človeka pre farbu jeho pleti. Ak sa situácia do roku 2030 nezmení, myslím si, že bude potrebné zmeniť miesto konania, pretože hráči sa nebudú cítiť pohodlne a bezpečne počas MS," citovala Marca.

Šampionát budú v roku 2030 hostiť spoločne Maroko, Španielsko a Portugalsko, no úvodné tri zápasy sa odohrajú v Uruguaji, Argentíne a Paraguaji. Otvárací zápas by sa mal hrať v Montevideu, ktoré v roku 1930 hostilo premiérový svetový šampionát.