Main Content

Andrej Sekera otvorene: Toto je pre mladého hráča rýchlejšia cesta do NHL

piatok, 6. september 2024 12:15 | Autor: Róbert Kalnický

Andrej Sekera
Andrej Sekera | zdroj: TASR

Bývalý slovenský hokejový obranca Andrej Sekera poskytol zaujímavý rozhovor pre plátok Sportnet.

Rozoberal nielen otázky na svoju kariéru, ale aj dával rady mladým hokejistom. Podľa jeho slov je totiž lepšie hrať v zámorských juniorkách, aby mladí hokejisti boli na očiach skautov: "Záleží na tom, či ideš do NHL z kanadských junioriek. V nich je už na to taká príprava. Preto si myslím, že títo chlapci sa aklimatizujú stokrát rýchlejšie ako nejaký Európan, ktorý tam príde prvýkrát a zvyká si na všetko. Ale netrvá to dlho. Musíš sa len trénerom ukázať dobrými výkonmi."

Niekdajší kapitán slovenskej reprezentácie musel čeliť aj otázkam, ktoré boli zamerané na jeho ťažké pôsobenie pod Lindym Ruffom v organizácii Buffala Sabres. Sekera poodkryl informácie, ktoré zaujmú: "On bol taký svojský a časom som zistil, že musím byť mentálne silnejší. Pred OH vo Vancouveri som neodohral ani jeden zápas, tak som šiel za generálnym manažérom, že by som chcel odohrať aspoň posledných päť zápasov. Zavolal si ma tréner, že jasné, dá mi dva-tri zápasy. Samozrejme, že mi nedal ani jeden. A na OH som sa ukázal v dobrom svetle."

Nasledovali však ďalšie nepríjemnosti, ktoré boli spôsobené aj skúseným lodivodom: "Znova som prišiel do Buffala, odohral som prvý zápas proti Pittsburghu asi 23 minút, ale ďalších 10 zápasov som neodohral a šlo to do starých koľají, tak som si povedal po sezóne, že odídem.

Opäť som prišiel za generálnym, že mám 20 rokov a potrebujem hrávať, tak nech ma vymení niekde, kde budem hrávať a nech si zoberú niekoho iného, kto tu bude sedávať na tribúne. Dali mi zmluvu na 4 roky, z čoho som bol prekvapený a v druhom roku zmluvy ma vymenili do iného klubu. To bolo vlastne to najlepšie, čo sa mi mohlo stať."

Sekera počas svojej kariéry v najlepšej hokejovej lige sveta hral okrem Buffala aj za Carolinu Hurricanes, Los Angeles Kings, Edmonton Oilers či Dallas Stars. Kariéru ukončil v roku 2022.