Main Content

Zaujímavá posila pre Zvolen krátko pred štartom ligy: Prichádza skúsený Lotyš

streda, 11. september 2024 07:34 | Autor: TASR

HKM Zvolen
HKM Zvolen | zdroj: TASR

Desať dní pred začiatkom novej sezóny hokejovej extraligy pribudol do kádra HKM Zvolen lotyšský obranca Kristofers Bindulis.

Bude to pre neho druhé pôsobisko v najvyššej slovenskej súťaži, v uplynulom ročníku si v nej obliekal dres Michaloviec. Zvolenský klub informoval o novej akvizícii na oficiálnej stránke.

Príchod Bindulisa je zároveň reakcia vedenia klubu na pozastavenie zmluvy Colea Moberga, po ktorom boli v tíme ešte dve voľné miesta pre legionárov.

"Bindulisa poznáme veľmi dobre, keďže sme s Michalovcami bojovali vo štvrťfinále a už vtedy sme videli jeho kvality. Nestáva sa často, že do Zvolena berieme hráčov z iných slovenských klubov, ale keď sa naskytla takáto príležitosť, tak sme neváhali a hneď sme mu ponúkli zmluvu. Na svoju výšku je to výborný korčuliar s dobrou rozohrávkou a poctivým prístupom. Referencie na neho sme si zisťovali aj v Českých Budějoviciach, kde sme dostali veľmi pozitívne hodnotenia a sme veľmi radi, že už je vo Zvolene," uviedol skaut HKM Zvolen Patrik Ryba. Bindulis doteraz odohral v slovenskej extralige 43 zápasov, v ktorých si do štatistík pripísal 3 góly, 8 asistencií, 43 trestných minút a 20 plusových bodov.