Main Content

Správy dňa zo sveta tenisu (25.4.)

streda, 25. apríl 2012 18:53 | Autor: David Pavlík

Správy dňa zo sveta tenisu (25.4.)
Správy dňa zo sveta tenisu (25.4.) | zdroj: Dávid Pavlík pre Sport7.sk

Pripravili sme pre vás to najdôležitejšie, čo sa udialo v tenisovom svete počas dnešného dňa. Výsledky, vyjadrenia, správy. To všetko nájdete v našej pravidelnej rubrike.

 
Cibulková v Stuttgarte skončila už v prvom kole
Slovenská jednotka, Dominika Cibulková skončila už v prvom kole kvalitne obsadeného turnaja v nemeckom Stuttgarte. Na obľúbenej antuke v prvom kole podľahla náhradníčke za krajanku, Danielu Hantuchovú, ktorá sa z turnaja odhlásila kvôli zraneniu členka, Uzbečke Akgul Amanmuradovej 2:6,7:5,3:6. Išlo o druhý vzájomný zápas, ten prvý vyhrala Domča vo fedcupovom dueli v roku 2008.
 
Nadal začal suverénne
Svetová dvojka, Španiel Rafael Nadal, začal na ATP turnaji v domácej Barcelone suverénne. Po tom , čo mal v prvom kole voľný žreb, zdolal v tom druhom krajana Garciu- Lopéza hladko 6:1,6:2 . Svetová štvorka, Andy Murray, postúpi po výhre nad Ukrajincom Stachovskym už do štvrťfinále.
 
Petkovičová zvládla návrat na výbornú
Včera zaznamenala na WTA turnaji v Stuttgarte návrat na dvorce domáca nemecká tenistka a svetová jedenástka, Andrea Petkovičová. Ten sa vydaril, s krajankou Barroisovou si poradila 6:1,6:4. V druhom kole ju ale neminie svetová jednotka, Bieloruska Azarenková.
 
Djokovič kvôli úmrtiu starého otca nebude hrať v Belehrade
Srb Novak Djokovič nebude obhajovať titul na domácom ATP turnaji v Belehrade. Ako spomenul na svojej oficiálnej stránke, je to jedno z jeho najťažších rozhodnutí v kariére, no nedokázal by myslieť na tenis.
 
Balasz pokračuje v spanilej jazde
Kat našich tenistov na ATP turnaji v Bukurešti, Maďar Balasz , postúpil už do štvrťfinále tohto antukového turnaja. Po Kližanovi a Lackovi si v druhom kole poradil s Talianom Staracem 6:3,6:4 a medzi elitnou osmičkou ho čaká Belgičan Malisse.