Main Content

HC Slovan pred novými výzvami: Klub chce byť úspešný. Odchod mimo Slovensko nehrozí

piatok, 13. september 2024 17:27 | Autor: TASR

Tipos Extraliga, HC Slovan Bratislava
Tipos Extraliga, HC Slovan Bratislava | zdroj: TASR

Novým generálnym manažérom hokejového klubu HC Slovan Bratislava sa stal Lukáš Havlíček.

Na post výkonného riaditeľa "belasých" zasadol Peter Kúdelka, tréner mládežníckej reprezentácie SR17. Stalo sa tak po zmene vlastníka klubu, ktorý od pondelkového valného zhromaždenia prevzala spoločnosť JTRE sports & entertainment a.s. patriaca do holdingu realitného developera JTRE.

Kúdelka bude zodpovedný aj za mládežnícku organizáciu a výchovu talentov. "V prvom rade potrebujeme zastabilizovať finančnú situáciu a dobre nastaviť jeho základné piliere ako fungovanie mládeže, komunikácia s fanúšikmi, sponzormi, a samozrejme, s našimi hráčmi. Chceme, aby HC Slovan vedel osloviť top hráčov po celom svete a bavil ľudí predvedenou hrou a celkovým zážitkom z návštevy zápasov a klubových podujatí. Budeme sa angažovať v mestskej komunite, reprezentovať Bratislavu a Slovensko tak, aby značku HC Slovan ľudia brali za svoju, aby s klubom žili a fandili mu," uviedol Kúdelka.

Havlíček sa po skončení hráčskej kariéry začal venovať mládežníckemu hokeju a organizácii turnajov, kempov či exhibičných turné po celom svete. V minulosti vo funkcii hráčskeho agenta zastupoval napríklad obrancu Martina Fehérváryho až do jeho nástupu do NHL. V roku 2020 pôsobil ako skaut v klube HC Oceláři Třinec, od roku 2022 sa presunul na rovnakú pozíciu pre európsky región do Pittsburghu Penguins. "Teším sa na to, je to postupný vývoj. Je to 15 rokov skúseností nad rámec hokejovej kariéry. Verím, že mám dostatok skúseností zo všetkých postov, ktorý mi môže pomôcť v tejto pozícii," povedal po oznámení nových zmien v klubových štruktúrach.

Havlíček vníma posun na post generálneho manažéra Slovana ako veľkú výzvu, no na manažérskom poli sa cíti ideálne. "Je to pozícia, ktorú robím 15 rokov. Vo firme, ktorú som vybudoval s partnerom, som robil to isté. Môžete si pripustiť tlak a zosypať sa z toho, alebo robiť poriadne a správne to, čo každý deň. Potom potrebujete kus športového šťastia, správnu ruku a dobré včasné rozhodnutia," dodal.