Main Content

Slovan otočil zápas v Dunajskej Strede: V generálke na Ligu majstrov hrdinom Tigran Barseghjan

nedeľa, 15. september 2024 08:59 | Autor: TASR

Tigran Barseghjan
Tigran Barseghjan | zdroj: TASR

Futbalisti ŠK Slovan Bratislava triumfovali v sobotňajšom šlágri 7. kola Niké ligy na ihrisku FC DAC 1904 Dunajská Streda 2:1.

Domáci mohli vyrovnať v desiatej minúte nadstaveného času, ale Matej Trusa nepremenil pokutový kop. Slovan tak zostane po víkende s 15 bodmi na čele tabuľky o bod pred Žilinou, Dunajská Streda zaostáva z tretej priečky za lídrom o osem bodov, má však zápas k dobru.

Domáci sa ujali vedenia v 48. minúte po vlastnom góle Gurama Kašiu, úradujúci majster však dokázal skóre otočiť zásluhou dvoch presných zásahov Tigrana Barseghjana. Najprv vyrovnal v 56. minúte vydarenou strelou z priameho kopu, keď sa lopta odrazila od ľavej žrde do siete. V 81. minúte vyslal ďalšiu strelu z 25 metrov, lopta sa obtrela o chrbát Metsoka a skončila v sieti, gól však pre ofsajd neplatil. Barseghjan sa dočkal v 90. minúte, keď premenil penaltu, ktorú nariadil rozhodca po zásahu VAR po ruke blokujúceho Csingera.

V samom závere nadstaveného času po faule na Ramadana kopal penaltu aj DAC, ale Trusa z bieleho bodu poslal loptu nad bránu. Slovan tak ukončil trinásťzápasovú domácu sériu Dunajskej Stredy bez prehry a dobre sa naladil na stredajší duel Ligy majstrov na ihrisku Celticu.

Niké liga - 7. kolo:

FC DAC 1904 Dunajská Streda – ŠK Slovan Bratislava 1:2 (0:0)

Góly: 48. Kašia (vlastný) - 56. a 90. Barseghjan (druhý z 11 m). Rozhodovali: Dohál – Poláček, Jekkel, ŽK: Popovič, 84. Bősze, Brunetti - Weiss ml., Kašia, Bajrič, 6080 divákov.

DAC: Popovič – Andzouana (77. Bősze), Csinger, Kačaraba, Brunetti, Mendez (90.+1 Ramadan) - Vitális, Bajo, Bernát (58. Herc) – Bassey (58. Redžič), Trusa

Slovan: Takáč - Blackman, Kašia, Bajrič, Wimmer – Szöke (64. Kucka), Ignatenko – Barseghjan (90.+1 Marcelli), Tolič (90.+1 Zuberu), Weiss (64. Mak) – Strelec (73. Metsoko)

hlasy po zápase:

Xisco Muňoz, tréner DAC: "Pred zápasom sme hovorili, že sú to také stretnutia, v ktorých rozhodujú detaily. Dnes sa to potvrdilo. Som hrdý na hráčov, išli na maximum do poslednej minúty. Rozhodli detaily. Nezostáva nám nič iné, ako pracovať ďalej. Verím, že sa prejaví tvrdá práca. Výsledok nie je dobrý, ale musíme sa pozerať dopredu na ďalší zápas."

Boris Kitka, asistent trénera Slovana: "Z našej strany to bol po celý zápas solídny výkon. Kontrolovali sme hru a zameriavali sa nato, aby sme nepustili DAC k lopte. Dobre sme strážili strednú zónu. Sme radi za víťazstvo. Potešil hlavne druhý polčas. Síce sme po štandardnej situácií dostali gól, ale potom prišla dobrá reakcia od hráčov, a preto ich musím pochváliť. Dnes sme radi za tri body, tu sa ťažko bude vyhrávať. Zápasy medzi oboma mužstvami sú vždy náročné. Dnes sme boli o gól lepší a šťastnejší."