Main Content

Chárov Boston vypadol z bojov o Stanleyho pohár

štvrtok, 26. apríl 2012 08:00 | Autor: TASR

Hokejisti Bostonu už neobhája prestížnu trofej - Stanleyho pohár, kapitán Bruins Zdeno Chára by tak mohol byť k dispozícii slovenskej reprezentácii na blížiacich sa majstrovstvách sveta vo Fínsku a Švédsku.

V jedinom stredajšom zápase play-off zámorskej NHL "medvede" podľahli v rozhodujúcom siedmom dueli štvrťfinále Východnej konferencie na domácom ľade Washingtonu 1:2 po predĺžení a v sérii hranej na štyri víťazstvá prehrali 3:4 na zápasy.

Hrdinom súboja sa stal Joel Ward, ktorý v tretej minúte predĺženia (celkovo v 63. min) stanovil výsledok a posunul Capitals do ďalších bojov.

V riadnom hracom čase viedol tiež Washington zásluhou Matta Hendricksa v 12. min, za Boston vyrovnal v 35. min Tyler Seguin.

Spomenutý 35-ročný skúsený slovenský obranca v domácom drese Chára bol tradične najvyťaženejším hráčom v stretnutí - odohral 27:12 min a na bránku súpera vyslal tri strely.

Výsledok:

Východná konferencia:
Boston - Washington 1:2 po predĺžení (0:1, 1:0, 0:0 - 0:1) - konečný výsledok série 3:4, Washington postúpil do semifinále Východnej konferencie
Góly: 35. Seguin (Boychuk, Ference) - 12. Hendricks (J. Carlson, Chimera), 63. Ward (Knuble)

© WEBNOVINY