Main Content

Dvorský je v dobrom rozpoložení: Toto o ňom povedal bývalý reprezentant

utorok, 17. september 2024 16:38 | Autor: Róbert Kalnický

Dalibor Dvorský
Dalibor Dvorský | zdroj: TASR

Slovenský hokejový útočník Dalibor Dvorský sa prezentuje v kanadsko-americkej NHL počas turnajov nováčikov vo výbornom svetle.

S jeho výkonmi vládne spokojnosť a začína sa špekulovať o tom, že sa pozrie aj do prvého tímu Bluesmanov v úvode ročníka. Na jeho výkony sa v rozhovore pre Športweb reagoval Branko Radivojevič. Ten vidí jeho šance nasledovne: "Či už to bude NHL alebo farma v AHL, nečaká ho nič jednoduché. Pamätám si svoju prvú sezónu po prechode z juniorky. Prvé dva-tri mesiace som si len zvykal. Hokej dospelých je rýchlejší, fyzickejší, musel som sa prispôsobiť. Daliborovi môže pomôcť, že medzi mužmi už niekoľko zápasov odohral."

Dvorský nastupoval počas turnaja nováčikov aj po boku krajana Juraja Pekarčíka. Spolu vytvorili kvalitné duo, ktoré by mohlo v budúcnosti byť ťahúňmi Bluesmanov. Podľa Radivojeviča však má Dvorský predoklady na to uspieť v kempe pred štartom už aktuálneho ročníka.

"Dalibor je pre St. Louis vysokohodnotený ,prospekt". Ak v kempe ukáže, že vie dávať góly a on ich strieľať skutočne dokáže, môže začať sezónu v profilige. Má na to všetky predpoklady. Jeho strela je na úrovni NHL už odvtedy, čo mal 15 rokov. Väčšinu sezóny zrejme strávi v AHL, pretože potrebuje minúty, ale je reálne, že Blues mu dajú príležitosť aj v prvom tíme," uvádza bývalý reprezentant SR. 

Už v najbližších dňoch odštartujú hlavné bloky prípravy na novú sezónu. Dvorský bol draftovou desiatkou v roku 2023. Patrí medzi najlepšie prospekty, ktorými celok z profiligy disponuje.