Main Content

Juraj Kucka: "Verím, že dobrá nálada nám vydrží čo najdlhšie."

pondelok, 24. máj 2010 15:59 | Autor: TASR

Slovenských futbalistov čaká v najbližších deviatich dňoch zaberačka na vysokohorskom sústredení v rakúskych Alpách, kde sa chcú čo najlepšie pripraviť na blížiace sa majstrovstvá sveta v Juhoafrickej republike (11. 6. - 11. 7.).

Hlavný kormidelník SR Vladimír Weiss st. vzal so sebou do Korutánska 29 hráčov. Šesť z nich si napokon bude musieť vypočuť nemilosrdný ortieľ o tom, že na šampionát nepocestujú, keďže záverečná nominácia môže obsahovať len 23 mien.

Slovenskí hráči budú môcť presvedčiť členov realizačného tímu o svojich kvalitách aj v dvoch prípravných dueloch pred 1. júnom, ktorý je posledným termínom Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) na zverejnenie súpisiek pre MS 2010. V stredu 26. mája nastúpia Hamšík a spol. proti miestnemu treťoligovému rakúskemu tímu FC St. Veit a v sobotu 29. 5. si zmerajú sily v Klagenfurte s ďalším účastníkom šampionátu Kamerunom. Pred odletom do JAR sa Slováci predstavia v sobotu 5. júna v Bratislave ešte aj proti Kostarike, v tomto dueli však už nastúpia len hráči zo záverečnej 23-člennej

V aktuálnom kádri trénera Weissa st. sa nachádzajú najmä hráči, ktorí nastúpili v zápasoch kvalifikácie MS 2010 a postarali sa o historický postup Slovenska na šampionát. Jedným z tých, ktorí v tejto eliminácii nenastúpili, je stredopoliar pražskej Sparty Juraj Kucka. Ten prišiel medzi reprezentačných spoluhráčov dokonca ovenčený českým titulom. "Boli to super pocity, pretože je to môj prvý takýto úspech. Poriadne sme to oslávili, teraz sa však už sústredím len na reprezentačné povinnosti," povedal pre agentúru SITA 23-ročný záložník schopný nastupovať s defenzívnejšími aj ofenzívnejšími úlohami. "Som veľmi rád, že sa mi podarilo dostať sa do širšieho výberu, hoci som nehral v kvalifikácii. Ak dostanem šancu v prípravnom dueli, budem sa snažiť podať čo najlepší výkon a potom už len dúfať, že nebudem chýbať ani v záverečnej nominácii," pokračoval Juraj Kucka, podľa ktorého ani počas dlhého prípravného kempu národného výberu nehrozí medzi spoluhráčmi ponorková choroba: "Myslím si, že sme sa všetci veľmi dlho nevideli a každý sa do reprezentácie tešil. Aj ja som rád, že som konečne stretol všetkých chalanov. Verím, že dobrá nálada nám vydrží čo najdlhšie."
Ďalší hráčom s čerstvým ligovým primátom v aktuálnom výbere 45-ročného lodivoda Slovenska Vladimíra Weissa st. je krídelník Miroslav Stoch.

Dvadsaťročný odchovanec nitrianskeho futbalu sa radoval v drese holandského FC Twente, kde bol na ročnom hosťovaní z anglického veľkoklubu FC Chelsea. "O nominácii som sa dozvedel počas môjho pobytu v Londýne. S kamarátmi som pozeral hokej a v prestávke som videl Góly-body-sekundy, kde povedali širšiu nomináciu. Bol som veľmi šťastný, že som sa tam dostal," povedal "Miňo" Stoch a dodal: "Napriek tomu, že som mal dobrú sezónu, vždy je len na trénerovi, pre akých hráčov sa rozhodne. Ja som veľmi rád, že do kádra zaradil aj mňa. Teraz sa ešte musím posnažiť, aby som nechýbal ani v užšej nominácii na šampionát."