Main Content

Generálny manažér St. Louis o Dvorskom: Bude hrať po boku najlepších!

štvrtok, 19. september 2024 15:07 | Autor: Róbert Kalnický

Dalibor Dvorský
Dalibor Dvorský | zdroj: TASR

Slovenský hokejový útočník Dalibor Dvorský bojuje o svoje miesto v kanadsko-americkej NHL. V organizácii St. Louis Blues by mohol dostať šancu aj v prvom tíme.

O Dvorskom sa rozhovoril aj generálny manažér Doug Armstrong: "Je tu široká škála. Je to mužská liga a myslím, že máme konkurencieschopný tím. Môžeme tlačiť na ostatné konkurencieschopné tímy. Je ťažké preraziť do ligy vo vedúcej pozícii v prvých dvoch útokoch, ale tam bude jeho miesto počas kariéry v NHL a keď sa tam dostane." 

Mladý forward má dvere do prvého tímu otvorené. Armstrong však dôrazne naznačil, že nedostane všetko zadarmo. Nechcú ho dostať do pozície, ktorá by mu mohla v jeho hokejovom raste uškodiť: "Ale nebudeme ho vrhať do niečoho, v čom nemôže uspieť. Veľa tímov zlyhalo s mladými hráčmi a mladí hráči zlyhali v tímoch a my s ním nezlyháme. Budeme robiť to, čo je pre neho správne a všetkých našich mladých hráčov dáme do pozícií, aby boli úspešní z dlhodobého hľadiska, nielen z krátkodobého, ktoré nedokážu udržať."

Draftová desiatka z roku 2023 sa ukazuje v nováčikovskom kempe vo výbornom svetle. Postupne na neho prichádzajú chválospevy a existuje reálna šanca, že ho v najlepšej lige sveta tento rok uvidíme.