Main Content

Slovan začal sezónu úspešne, na body proti Novým Zámkom sa natrápil

piatok, 20. september 2024 20:34 | Autor: TASR

HC Slovan Bratislava
HC Slovan Bratislava | zdroj: YouTube

Hokejisti HC Slovan Bratislava vstúpili víťazne do 32. ročníka najvyššej slovenskej súťaže. V piatkovom zápase 1. kola Tipos extraligy zdolali na domácom štadióne HC Mikron Nové Zámky 2:1.


"Belasí" v úvodnej tretine zvládli dve oslabenia aj vďaka dobrým zákrokom Šutova a v závere, pri avizovanom vylúčení, išli do vedenia. Z dorážky sa presadil Šille. Hostia vyrovnali v 25. minúte pri vlastnom oslabení, keď sa po Komulsovej strele dostal k odrazenému puku Ducharme. Zámky mohli vzápätí otočiť po tom, čo Novajovský naskočil z trestnej, ale v úniku netrafil bránku.
Slovan bol v ďalších minútach strelecky aktívnejší, no gólu sa dočkal až v 46. minúte, keď Acolatse potrestal vylúčenie hostí za príliš veľa hráčov na ľade. Tesne predtým neuspel Ducharme, ktorého blafák prečítal Šutov. Domáci si už tesný náskok postrážili a nad Novým Zámkami tak zvíťazil aj v šiestom zápase v sérii. Naposledy s nimi prehral pred rokom v októbri.

1. kolo Tipos extraligy:
HC Slovan Bratislava - HC Mikron Nové Zámky 2:1 (1:0, 0:1, 1:0)
Góly:
18. Šille (Acolatse, Takáč), 46. Acolatse (Bakoš, Pecararo) - 25. Ducharme (Komuls, Guay). Rozhodcovia: Rojík, Stano - Frimmel, Gegáň, vylúčení: 5:4, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:1, 3760 divákov.
Slovan: Shutov - Acolatse, Bačik, Kubka, Golian, Brincko, Sersen, Královič - Pecararo, Hoelscher, Murphy - Bakoš, Egle, Takáč - Puliš, Bjalončík, Šille - Dudáš, Preisinger, Lukošik - Kukumberg
N. Zámky: Grande - Komuls, Roman, Luža, Kowalczyk, Novajovský, Semaňák, Mészáros - Ducharme, Guay, Golod - Tvrdoň, Slovák, Hamaliuk - Lapšanský, Linet, Handlovský - Kodhaj, Ondrušek, Ružek - Kováč