Main Content

Slováci po prvom tréningu v Rakúsku: "Je to tu všetko veľmi pekné."

pondelok, 24. máj 2010 16:04 | Autor: TASR

Slováci po prvom tréningu v Rakúsku: "Je to tu všetko veľmi pekné."
Slováci po prvom tréningu v Rakúsku: "Je to tu všetko veľmi pekné." | zdroj: SITA

Slovenskí futbaloví reprezentanti absolvovali v pondelok predpoludním v rakúskom BadKleinkirchheime prvú tréningovú jednotku v rámci svojho deväťdňového vysokohorského sústredenia pred blížiacimi sa majstrovstvami sveta v Juhoafrickej republike (11. 6. - 11. 7.).

Ako o tom informovala asistentka prezidenta a generálneho sekretára SFZ Marianna Čižmárová, trénerský tandem národného výberu SR Vladimír Weiss st. - Michal Hipp mal na miestnom ihrisku k dispozícii 26 hráčov z predbežnej 29-člennej nominácie na svetový šampionát. "Individuálne sa pod dohľadom kondičného kouča Martina Rusňáka pripravoval jedine Filip Hološko. Dvojica Marek Sapara a Erik Jendrišek dostala na pondelok študijné voľno, k mužstvu by sa mali pripojiť ešte dnes večer. Či však stihnú už popoludňajší tréning so začiatkom o 16.30 h, momentálne neviem," povedala Marianna Čižmárová. Už naplno s mužstvom teda zaberali ďalší rekonvalescenti Marek Hamšík, Juraj Kucka, Miroslav Stoch, Mário Pečalka a Róbert Vittek, ktorých nedávno trápili menšie či väčšie zdravotné ťažkosti.

Slováci dorazili do Korutánska v nedeľu večer s miernym meškaním, prostredie a podmienky v prostredí rakúskych Álp si zatiaľ veľmi pochvaľujú. "Je to tu všetko veľmi pekné. Zatiaľ nám vychádza aj počasie, dnes je tu slnečno, približne 26 stupňov a podľa predpovede by to tak malo zostať aj najbližšie dva - tri dni. Ubytovanie, strava a celkovo servis v hoteli je na vysokej úrovni, všetci sú spokojní. V trochu horšom stave je len trávnik, na ktorom sa trénuje, ale veríme, že sa to dá do poriadku," dodala zastupujúca hovorkyňa Slovenského futbalového zväzu (SFZ) Marianna Čižmárová.