Main Content

Zvolen, Trenčín a Mikuláš čakajú na prvé body: Majster si poradil s nováčikom

pondelok, 23. september 2024 07:23 | Autor: TASR

HK Nitra
HK Nitra | zdroj: TASR

Hokejisti HK Nitra sú po 2. kole na prvom mieste tabuľky Tipos extraligy o skóre pred HK Poprad.

Úradujúci majster v nedeľňajšom zápase nadviazal na presvedčivé piatkové víťazstvo 7:2 z Trenčína, keď doma zdolal nováčika súťaže DOXXbet Vlci Žilina 2:0. Okrem nich si v úvodnom dvojzápasovom víkende sezóny udržali stopercentnú bilanciu iba "kamzíci," ktorí mali aj v nedeľňajšom zápase na ľade Liptovského Mikuláša strelca hetriku.

Prvému domácemu zápasu Nitry v sezóne predchádzalo vyvesenie majstrovskej vlaky. Na titule sa podieľal aj Fín Sami Aittokallio, ktorý sa v zápase so Žilinou stal prvým brankárom v prebiehajúcej sezóne s čistým kontom. Kapitán "corgoňov" Branislav Mezei otvoril skóre zápasu v 32. minúte, čím už teraz vyrovnal svoju gólovú produkciu z minulej sezóny. Zároveň sa stal vo veku 43 rokov, 11 mesiacov a dva dni najstarším strelcom gólu spomedzi obrancov v slovenskej extralige. Prekonal tým zápis Róberta Pukaloviča zo sezóny 2003/2004. V tíme domácich debutoval obranca Samuel Hain, ktorý nedávno skončil vo Zvolene. V drese Žiliny prvýkrát nastúpil poľský útočník Kamil Walega, ktorého klub získal na hosťovanie do konca sezóny z Třinca.

Popradčania na ľade Liptovského Mikuláša nadviazali a presvedčivé piatkové víťazstvo nad Zvolenom 7:2. Rovnako ako v úvodnom zápase sezóny, aj tentoraz mali vo svojej zostave trojgólového útočníka. Na piatkový hetrik Kanaďana Orrina Centazza nadviazal jeho krajan Adam Cracknell. Liptáci sú jeden z troch tímov, ktorý nezískal v úvodných dvoch kolách ani bod. V nasledujúcom zápase sa stretnú so Zvolenom, ktorý tiež doteraz nebodoval.

Hokejisti Slovana Bratislava nenadviazali na piatkové víťazstvo nad Novými Zámkami a na domácom ľade podľahli Michalovciam 3:4. Dukla tak zdolala toho súpera v šiestom zápase po sebe. Michalovčania si víťazstvom u geograficky najvzdialenejšieho súpera napravili chuť po piatkovej domácej prehre s Košicami. V oboch zápasoch skóroval michalovský útočník Samuel Solenský.

Hráči HC Košice "ochutnali" na ľade Banskej Bystrice spôsob, akým v piatok zvíťazili v Michalovciach.Zatiaľ čo v úvodnom zápase sezóny dokázali otočiť z 0:2 na konečných 3:2 po samostatných nájazdoch, v nedeľu premrhali dvojgólový náskok (2:0 aj 3:1) a tentoraz im rozstrel nevyšiel. V súboji dvoch tímov, ktoré oba úvodné dva zápasy neukončili v riadnom hracom čase, sa z triumfu 4:3 tešili "barani" po víťaznom samostatnom nájazde Andreja Bíreša. Dvomi gólmi sa v drese hostí prezentoval útočník Šimon Petráš.

Hráči Spišskej Novej Vsi potvrdili pozíciu favorita a nad Trenčínom doma zvíťazili 4:1. "Vojaci" nebodovali ani v druhom zápase sezóny, po ktorom sú so skóre 3:11 na poslednom 12. mieste tabuľky. V ich zostave už nefiguroval útočník Martin Jakúbek, ktorý po dohode s vedením klubu skončil a vrátil sa do Žiaru nad Hronom.

Nepresvedčivý začiatok sezóny majú aj hráči Zvolena, ktorí po prehre v Poprade nebodovali ani v Nových Zámkoch. Domácim podľahli 2:3. O prvom víťazstve Nových Zámkov v sezóne rozhodol kanadský útočník Nicolas Guay, ktorý v 44. minúte skóroval v presilovke. Pozitívom vo zvolenskom tíme je forma 17-ročného útočníka Alexa Mišiaka, ktorý skóroval v oboch zápasoch sezóny.